Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1602
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33978
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115727
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Liberalų ir centro sąjunga ir toliau byra

2013 m. rugpjūčio 3 d., šeštadienis Nr.55 (1298)

Respublikinėje žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad pralaimėjusi Seimo rinkimus ir netekusi valdžios Liberalų ir centro sąjunga ir toliau byra. Šio byrėjimo nesustabdė ir partijos pirmininko perrinkimas, gal net atvirkščiai. Neseniai iš LICS pasitraukė grupė jos steigėjų, buvusios Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos narių – partijos valdybos narys ir buvęs partijos pirmininko pavaduotojas, keturias kadencijas buvęs Lietuvos Respublikos Seimo narys Vytautas Bogušis, partijos Krikščionių demokratų frakcijos pirmininkas Vitas Karčiauskas ir kiti, daugiau kaip 10 žmonių. Vytautas Bogušis savo pasitraukimą motyvuoja pasikeitimais partijos vadovybėje. Jis viešai labai neigiamai atsiliepia apie dabartinį LICS pirmininką Artūrą Melianą ir kaltina jį sužlugdžius partiją, vadina nuobodžiu, pilku politiku. Bogušis taip pat neigiamai vertina liberalcentristų poziciją praėjusios kadencijos Seime FNTT skandalo metu, kai liberalcentristų ministras R.Palaitis nepagrįstai apkaltino ir be pagrindo atleido iš pareigų FNTT vadovą Vitalijų Gailių ir pavaduotoją Vytautą Giržadą, kurių atleidimą teismas pripažino neteisėtu. „Dievai mus apleido“, - mano V.Bogušis.

Liberalų ir centro sąjunga susikūrė 2003 metais, susijungus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungai. Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungos pirmininkas V.Bogušis buvo likęs vienintelis 2003 metais susijungus Lietuvos liberalų sąjungai, Lietuvos centro sąjungai ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungai susijungusių partijų vadovas. Dabar ir jis paliko byrančią partiją.

Šią kadenciją LICS kaip partija nepatekusi į Seimą pralaimėjo ir visose vienmandatėse apygardose, tad Seime neturi nė vieno atstovo. Bandymas atsirevanšuoti Ukmergės apygardoje renkant Seimo narį mirus Juliui Veselkai taip pat buvo nesėkmingas. Šioje apygardoje kandidatavęs kaip vienintelė liberalcentristų viltis - LICS pirmininkas A.Melianas surinko vos kelis procentus rinkėjų balsų.

Rinkėjų nuvaryta į nacionalinės politikos užribius LICS iš seniau dar turi keliuose rajonuose atstovų vietinėse tarybose, bet ir ten reikalai prastyn. Vargu, ar bus LICS į naudą prieš savaitę atliktos kratos ir poėmiai LICS skyriaus būstinėje Švenčionėliuose bei dar apie dešimt kratų. Išsamesnę informaciją apie šią Vilniaus rajono kriminalinės policijos vykdytą operaciją tyrimą prižiūrintis prokuroras pažadėjo pateikti rugpjūčio antroje pusėje.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ