Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3059
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13246
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89276
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

VMVT vadovas įpareigotas laikinai nerinkti įmokų už dezinfekciją pasienio kontrolės punktuose su Baltarusija

2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis Nr.61 (1304)

Ketvirtadienį (rugpjūčio 22 d.) Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius įpareigojo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorių Joną Milių laikinai nerinkti įmokų iš transporto priemonių už dezinfekciją pasienio kontrolės punktuose su Baltarusijos Respublika, kol Europos Komisija (EK) paskirs tikslią finansavimo sumą afrikinio kiaulių maro prevencijai.

Toks sprendimas priimtas po premjero A. Butkevičiaus pokalbio su EK atstovais. Atsakingi EK pareigūnai patikino, kad jau artimiausio posėdžio metu Komisija patvirtins finansavimą VMVT parengtam afrikinio kiaulių maro prevencijos priemonių planui.

Šiame plane numatytos tokios priemonės: dezobarjerų įrengimas transporto priemonėms dezinfekuoti ir dezinfekcijos vykdymas Lietuvos tarptautiniuose pasienio kontrolės punktuose su Baltarusija, stacionarių dezokilimėlių įrengimas kertantiems Lietuvos sieną pėsčiomis, stacionarių dezinfekavimo angarų, kuriuose transporto priemonių dezinfekavimą būtų galima vykdyti ir žiemą, statyba, intensyvūs laboratoriniai kiaulių ir šernų mėginių tyrimai, buferinės zonos įrengimas ir palaikymas, siekiant apriboti laukinės faunos (šernų) migraciją tarp Lietuvos ir Baltarusijos ir kt.

Iki EK finansavimo patvirtinimo transporto priemonių ratų ir keleivių apavo dezinfekcija pasienio kontrolės punktuose bus vykdoma VMVT lėšomis.

Paslaugų teikimo tvarka ir įmokų dydis už tas paslaugas, t.y. už privalomą dezinfekciją pasienio kontrolės punktuose, bus svarstomi paaiškėjus EK skirtų kompensuojamų lėšų sumai ir paramos afrikinio kiaulių maro prevencijos priemonių plano įgyvendinimo intensyvumui.

 
Reklaminis skydelis