Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4114
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22658
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69984
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Atsisakius endoprotezavimo operacijos priėjus eilei, teks grįžti į eilės galą

2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis Nr.61 (1304)

Nuo šių metų rugsėjo 1 d. keičiasi tvarka, pagal kurią formuojama VLK administruojama eilė sąnario endoprotezui gauti. Nuo tos dienos nebus priimami gyventojų, įrašytų į minėtą eilę, tačiau atsisakiusių iki 2012 m. rugsėjo 30 d. numatytu laiku operuotis, prašymai grįžti į savo vietą eilėje.

Šie žmonės iki 2013 m. rugpjūčio 31 d. dar gali kreiptis į VLK prašydami įrašyti juos į eilę operuotis. Nesuskubę to padaryti iki minėtos datos turės iš naujo registruotis į eilę bendrąja tvarka.

Šis terminas buvo nustatytas praėjusių metų rugpjūčio mėnesį sveikatos apsaugos ministro įsakymu. Taip siekiama gerinti endoprotezavimo operacijų planavimą, šių paslaugų teikimą gyventojams ir VLK eilės sąnario endoprotezui gauti administravimą. Iki šiol nemaža dalis pacientų, kurie eilės tvarka gavo sąnario endoprotezą ir kuriems buvo paskirta endoprotezavimo operacijos data, dėl įvairių priežasčių atidėjo operaciją vėlesniam laikui.

Taigi pacientai, eilės tvarka gavę sąnario endoprotezą, tačiau dėl tam tikrų priežasčių paskirtu laiku negalėję operuotis, turi teisę vieną kartą sugrįžti į eilę savo pirminio prašymo VLK registracijos data. Ši galimybė galioja ne ilgiau kaip 1 metus nuo numatyto registracijos operacijai termino pabaigos. Nepasinaudojęs šia galimybe, pacientas turi užsiregistruoti į eilę iš naujo.

Šiuo metu klubo ir kelio sąnario endoprotezavimo operacijos atliekamos 22 gydymo įstaigose. Informacija apie eiles endoprotezavimo operacijas atliekančiose gydymo įstaigose yra skelbiama ir nuolat atnaujinama, ją galima rasti VLK interneto svetainėje www.vlk.lt, skiltyje „Sąnarių endoprotezavimas“.

Pacientai gali savo nuožiūra pasirinkti gydymo įstaigą, kurioje jie pageidauja būti operuojami. Be to, jau įrašytiems į eilę pacientams, sužinojusiems apie atsiradusius eilių dydžių skirtumus, yra suteikiama galimybė pakeisti gydymo įstaigą, kurioje eilė trumpesnė. Pacientai gali bet kada atsiųsti į VLK laisvos formos prašymą (adresu Europos aikštė 1, 03505 Vilnius), nurodydami pasirinktą gydymo įstaigą.

Daugiau apie endoprotezavimo tvarką galima sužinoti paskambinus VLK informacijos telefonu 8 700 88888 arba pateikus užklausą el. paštu: info@vlk.lt.