Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3298
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19499
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95529
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jurginų šventė Cirkliškio dvare

2013 m. rugsėjo 7 d., šeštadienis Nr.65 (1308)

Gražiajam, nuo seno liaudyje mėgstamam, Jurginui rugpjūčio 29 dieną Cirkliškio dvare buvo surengta didžiulė šventė. Atėjusius į šventę pasitiko kerinčio grožio kilimai Nuo ankstyvo ryto, o kai kurie ir iš vakaro, audė floristinius kilimus iš įvairių augalų ir jurginų žiedų.

Į renginį suvažiavo gausus būrys iš Stanislavavo kaimo bendruomenės „Vystutis“, Činčikų, Milkuškų, Svirkų kaimo bendruomenės centro, Adutiškio miestelio, Modžiūnų kaimo bendruomenės „Varpas“, Cirkliškio kaimo bendruomenės „Žiburys“ atstovų ir daug kitų svečių. Ši šventė vyksta jau trečius metus. Tik šį kartą finansuojama iš LEADER programos lėšų. Šventę atidarė Cirkliškio kaimo kapela. Sveikinimo žodį tarė Švenčionių miesto garbės pilietis Konstantas Ramelis, šio dvaro šeimininkė, Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda Gustienė-Vilniškė, Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos direktorė Lida Gaižutienė. Visi sveikinusieji pasidžiaugė, kad ši šventė tapo tradicine.

Šventiniam šurmulyje dalyvavo ir buvęs Cirkliškio dvaro savininkas grafas Mastovskis su savo palyda (grafo vaidmenį puikiai atliko Cirkliškio kaimo bendruomenės pirmininkas Bronius Lazaraitis, o Činčikų kaimo bendruomenės pirmininkė Laima Šalkauskienė ir jos padėjėjos – dvaro ponios ir panelių).

Buvo išrinkta floristinius kilimus vertinanti komisija, kuriai vadovavo Algirdas Uziala. Komisijai buvo sunku išrinkti patį gražiausią, todėl nuspręsta apdovanoti visas komponavusias kilimus moteris iš Milkuškų, Činčikų, kaimo bendruomenių, iš Stanislavavo - Daivą Trinkūnienę, Cirkliškio - Bronę Jurkuvėnienę, Ingą Rudzinskienę, Aureliją Jurkuvėnaitę, iš Cirkliškio kaimo bendruomenės „Žiburys“ -Danutą Spiridonovą. Visoms buvo įteikti Padėkos raštai ir dovanų čekiai. Taip pat buvo paskatinti Padėkos raštais Adutiškio miestelio ir Svirkų bendruomenės centras už dalyvavimą Jurginų šventėje ir atvežtą didžiulę jurginų puokštę. Šventėje dalyvavo taip pat ir kapela iš Vidutinės, vadovaujama Tomo Jurkuvėno. Vidutinės muzikantai pagrojo ir padainavo keletą kūrinių. Šventės pabaigą vainikavo Rumbučių šeimynos kapela, kuri visus susirinkusius sužavėjo melodijomis, skirtomis jurginams.

Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos direktorė Lida Gaižutienė padėkojo kapeloms už gražų koncertą. Taip pat padėkojo buvusiai Švenčionių VVG projektų vadovei Birutei Borovikienei už bendradarbiavimą, pagalbą teikiant projektų paraiškas ir juos vykdant.

Dvaro ponia Jolanta Olechnovič visus pakvietė prie vaišių stalo pasivaišinti, pabendrauti.

Ilgai dar dvare nenutilo muzika ir kalbos.

Lida GAIŽUTIENĖ

Švenčionių krašto kaimo bendruomenių asociacijos direktorė

 
Reklaminis skydelis