Mes turime 155 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:897
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3620
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55908
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į finalą važiuos ir Švenčionių r. seniūnijų komandos

2013 m. rugsėjo 7 d., šeštadienis Nr.65 (1308)

Paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31-ąją, į Švenčionis dalyvauti 6-ųjų Lietuvos seniūnijų žaidynių antro etapo Vilniaus zonos varžybose suvažiavo 8 rajonų seniūnijų komandos. Oficialus varžybų atidarymas įvyko Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos aktų salėje. Sportininkų pasveikinti atvykęs Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis sveikindamas sportininkus sakė:

- Džiaugiamės, kad 6-ųjų Lietuvos seniūnijų sporto žaidynių antrasis atrankos etapas vyksta Švenčionyse. Svarbiausias seniūnijų žaidynių tikslas – skatinti gyventojų fizinį aktyvumą gyvenamosiose vietose, padidinti mėgėjiško sporto atstovų gretas, propaguoti aktyvų gyvenimo būdą. Žaidynės paskatino savivaldybes ieškoti vidinių rezervų ir išteklių sporto bazių sutvarkymui, sistemingai sportuojančių gyventojų paskatinimui. Švenčionių papildomo ugdymo centras turi patirties organizuojant panašaus pobūdžio sportines varžybas. Jau antrą kartą vykdo ir seniūnijų zonines atrankos varžybas. Tikiuosi, kad mūsų rajono seniūnijų žaidynių pirmojo etapo nugalėtojai: Švenčionių, Sarių, Pabradės ir Švenčionėlių seniūnijų sportininkai garbingai atstovaus mūsų rajonui rungtyniaudami su seniūnijų komandomis iš Ignalinos, Šalčininkų, Širvintų, Trakų, Molėtų ir Vilniaus rajonų bei Vilniaus miesto.

Po mero palinkėjimų keletą muzikinių kūrinių atliko mokytojos Jūratės Mažvilienės akordeonistai Dovilė Čibiraitė, Tomas Pupkevičius ir Artūras Bučelis. Beje, Jūratė Mažvilienė ne tik koncertavo, bet ir šachmatais žaidė, o kartu su komandos draugais Rimvydu Petrausku ir Antanu Buinausku pirmą vietą iškovojo.

O dabar apie kitas sporto šakas, kuriose varžėsi seniūnijų komandos. Pradėsime dar nuo vienos sporto šakos, kurioje nugalėjo mūsų rajono komanda – futbolo. Čia rungtyniavo Švenčionių seniūnijos komanda, kuri ir tapo nugalėtoja. Sėkmingai susiklostė ir vyrų krepšinio varžybos, čia Švenčionėlių seniūnijos komanda užėmė antrą vietą, o nugalėtojais tapo Ignalinos miesto seniūnijos komanda. Trečią vietą seniūnijų trikovės varžybose laimėjo Strūnaičio seniūnas Slava Aliancevičius, o nugalėjo seniūną varžybose Širvintų r. Jauniūnų seniūnas Vidmantas Grinius. Antrą vietą iškovojo ir Pabradės seniūnijos šaškininkai, į priekį praleidę tik Trakų r. Aukštadvario sen. komandą. Nepasisekė šį kartą Sarių sen. tinklininkams, kurie varžėsi paplūdimio tinklinio varžybose. Viena favoričių laikyta Sarių sen. tinklinio komanda nepateko į prizininkų trejetuką, o nugalėjo Vilniaus r. Buivydžių sen. komanda. Nepateko į prizininkų trejetą ir mūsų rajono smiginio komanda, o nugalėjo Širvintų r. komanda. Ką padarysi, sportas yra sportas. Vieną kartą laimi vieni, kitą – kiti. Be mano jau paminėtų rungčių, kitų rungčių nugalėtojais tapo: virvės traukimo – Molėtų r. Dubingių sen. komanda be konkurencijos. Be konkurencijos nugalėtojomis tapo ir Molėtų r. krepšininkės. Vyrų krepšinio senjorų varžybas laimėjo Trakų r. Trakų sen. komanda. Moterų paplūdimio tinklinio varžybose triumfavo Trakų r. Lentvario sen. komanda. Trakų r. Senųjų Trakų sen. komanda nugalėjo stalo teniso varžybose.

Vilniaus zonos varžybų nugalėtojai važiuos į 6-ųjų Lietuvos seniūnijų varžybų, kurias organizuoja Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ kartu su šalies savivaldybėmis, finalą. Galbūt organizatoriai papildomai pakvies ir dar vieną kitą finale vertą varžytis seniūnijos komandą.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis