Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1823
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18024
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94054
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sprendžia ministerija, atsako savivaldybės?

2013 m. spalio 2 d., trečiadienis Nr.72 (1315)

Įvyko Lietuvos savivaldybių asociacijos atstovų susitikimas su Aplinkos viceministru A. Petkumi.

Poreikis susitikti iškilo po LSA valdybos posėdžio, aptarus Aplinkos ministerijos parengtus Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimus ir papildymus, kilus abejonių dėl šių bei kitų priemonių tikslingumo. Todėl minėto susitikimo tikslas pateikti savivaldybių asociacijos poziciją bei aptarti Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimus, reglamentuojančius regioninių atliekų tvarkymo sistemų valdymą bei numatančius savivaldybėms finansines sankcijas už Valstybinio strateginio atliekų tvarkymo plano užduočių neįvykdymą.

Savivaldybes neramina tai, kad pagal numatytus Atliekų tvarkymo įstatymo pakeitimus susidaro dviprasmiška situacija, kuomet sprendimus priims Aplinkos ministerija, o atsakomybė (ir baudos) už funkcijos įgyvendinimą teks savivaldybėms.

Taip pat savivaldybės mano, jog projekte numatytos ekonominės sankcijos už užduočių nevykdymą yra labai neapibrėžtos, neproporcingai didelės, joms trūksta konkretumo, o taip pat neaišku kokiais kriterijais remiantis parinkti baudų dydžiai.

Susitikimo metu LSA atstovai Aplinkos viceministrui pristatė savivaldybių poziciją dėl numatytų pakeitimų. Diskusijų metu nutarta, kad Lietuvos savivaldybių asociacija Aplinkos ministerijai pateiks savo siūlymus, kaip užtikrinti efektyvų atliekų tvarkymo sistemų valdymą.

Pagal LSA inf.

 
Reklaminis skydelis