Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5775
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19635
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91992
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Profesinės šventės proga – apdovanojimai geriausiems

2013 m. spalio 9 d., trečiadienis Nr.74 (1317)

Rugsėjo pabaigoje ir spalio pradžioje minima daug profesinių švenčių. Rugsėjo 27-ąją minima Lietuvos socialinių darbuotojų diena, spalio 2-ąją minėjome Angelų sargų arba Policijos dieną, spalio 5-ąją švenčiama Tarptautinė mokytojų diena, o spalio 10 d. minėsime Vietos savivaldos dieną.

Trijų iš mano paminėtų profesijų įstaigos priklauso savivaldybės jurisdikcijai, tad iškilmingas minėjimas, skirtas pagerbti mokytojus, socialinius darbuotojus ir savivaldos darbuotojus šiemet buvo surengtas visiems kartu, per patį viduriuką – spalio 4 dieną. Minėjimas vyko Švenčionėlių kultūros centre. Į jį pagerbti mano jau minėtų profesijų žmonių atvyko rajono vadovai – meras Vytautas Vigelis, vicemerė Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė, rajono tarybos nariai, skyrių vedėjai. Malonu buvo matyti ir garbingų svečių – kultūros ministrą Šarūną Birutį, LR Seimo narį Petrą Čimbarą, Švenčionių r. garbės pilietį Konstantą Ramelį.

Kaip ir kiekviena šventė, taip ir spalio 4 d. vykęs minėjimas prasidėjo sveikinimo kalbomis. Pirmasis sveikinimo žodį tarė Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis. Norėčiau pacituoti keletą jo išsakytų minčių apie socialinius darbuotojus, apie mokytojus ir savivaldos institucijose dirbančius žmones.

„Kasmet nuo 2004 m. rugsėjo 27 d. švenčiama Lietuvos socialinių darbuotojų diena. Lietuvoje socialinį darbą sveikatos priežiūros, socialinės globos, švietimo įstaigose, teisėsaugos institucijose dirba apie 6 tūkst. žmonių. Socialinių darbuotojų dieną mūsų rajono savivaldybėje minėjo daugiau nei 100 socialinį darbą dirbančių darbuotojų.

Kiekvienas sunkumus išgyvenantis žmogus, kuris vėl pajunta dvasios stiprybę, gyvenimo prasmę, norą būti reikalingu kitam, yra geriausias jūsų darbo įvertinimas. Juk žmogus į šios srities specialistą dažniausiai kreipiasi ne norėdamas pasidžiaugti, bet išsakyti savo problemas, o socialinis darbuotojas privalo ne tik jam padėti, bet ir mylėti tuos, kuriais kasdien rūpinasi, išlaikyti tą stebėtiną žmogiškumą ir nuoširdumą, kurį nešatės su savimi eidami pas tuos, kuriems reikia pagalbos.

Visus Švenčionių rajono savivaldybės socialinius darbuotojus sveikinu su profesine švente. Tegul kilniu tikslu jūsų sunkiame darbe bus kas dieną lydinčios socialinio darbo vertybės – besąlygiška pagarba žmogui, tvirtas profesinės pareigos jausmas, sąžiningumas ir mandagumas, tolerancija, garbingumas ir padorumas. Tegul išskirtiniu atlygiu jums tampa įsitikinimas, kad padėdamas kitam – padedi sau“, - apie socialinį darbą dirbančių žmonių svarbų indėlį kalbėjo rajono meras Vytautas Vigelis.

O štai jo žodžiai, išsakyti sveikinant švietimo srityje dirbančius žmones: „Brangūs mokytojai, pedagogai, švietimo darbuotojai, sveikindamas Tarptautinės mokytojų dienos proga, dėkoju jums už nuoširdų darbą, kantrybę ir meilę, širdį ir protą, atiduotą mokyklai ir mūsų vaikams. Juk šį darbą renkasi toks žmogus, kuris myli ir supranta vaikus, kuris jiems gali būti draugas ir autoritetas.

Džiaugiuosi, kad ir be Mokytojų dienos šventės, turime labai daug progų geru žodžiu paminėti mūsų mokytojus. Didelis jūsų nuopelnas, kad mūsų vaikai į rajoną parveža vis daugiau olimpiadų ir sporto varžybų medalių, kad jie, dar mokyklos suole išmokę siekti užsibrėžto tikslo, vis dažniau tampa pilietinių bei visuomeninių iniciatyvų skleidėjais.

Puikiai suprantame, kad geresnė ir gražesnė mūsų ateitis kuriama ne vien mokyklose, tai procesas, kuriame aktyviai dalyvauti privalome visi. Todėl taip svarbu, kad tarp mokytojų ir mokinių, tėvų ir valdžios institucijų nuolat vyktų atviras, drąsus, bet tuo pat metu ir nuoširdus dialogas. Tai būtina, kad mes visi matytume, suprastume, ryžtingai įvardintumėme ir tinkamai įvertintumėme laikmečio keliamus iššūkius bei nūdienos problemas. Nuoširdžiai sveikinu kiekvieną kilnios mokytojų bendruomenės narį ir linkiu kuo geriausios kloties profesinėje veikloje ir asmeniniame gyvenime“.

Mūsų rajonas vienas pirmųjų prieš keletą metų pradėjo minėti Vietos savivaldos dieną. Sveikindamas savivaldybės institucijose dirbančius žmones, rajono meras Vytautas Vigelis kalbėjo: „Spalio 10 dieną visos Lietuvos savivaldybės minės Vietos savivaldos dieną. Norėtųsi, kad savivalda stiprėtų, ir kiekvienas tai jaustų, kad kiekvienas suvoktų, kiek galių ir jėgų mums suteikia galimybė būti laisvais. Ir tik tuomet, kai kiekvienas gebėsime būti aktyviu savo miesto, rajono šeimininku, prižiūrėti, rūpintis, puoselėti savo gyvenamąsias vietoves, suprasti kiekvieną bendruomenės narį, tuomet mūsų rajonas klestės. Noriu rajono savivaldybės vadovų ir švenčioniškių vardu padėkoti žmonėms, kurie daugiau nei dešimtmetį, negailėdami nei laiko, nei jėgų dirba rajono labui.

Gerbiamieji rajono savivaldybės tarybos nariai, administracijos vadovai, specialistai ir darbuotojai, nuoširdžiai dėkoju jums visiems už nuoširdų bendravimą ir bendradarbiavimą. Visų jūsų atsidavimas darbui, atsakomybė už priimamus sprendimus, kiekviename veiklos žingsnyje vadovaujantis gyventojų interesais – yra didžiulis rajono turtas. Tikiu, kad ateityje susiklausymas, kompetencija, bendras rajono gerovės siekis, pamatuotas reiklumas sau padės einant rajono plėtros keliu ir suteiks pasitikėjimo. Linkiu, kad visada būtume vieningi ir nepalenkiami.

Seniūnai, seniūnijų darbuotojai – kasdien matantys kaimo, miestelio žmogaus džiaugsmą ir skausmą, bėdas ir geresnio gyvenimo siekimą, mokantys išklausyti ir suprasti, gebantys nuoširdžiai bendrauti su žmonėmis. Tik tarpusavio pagarba, supratimas ir palaikymas leidžia jaustis reikalingu bendruomenei žmogumi. Kiekvienas bendruomenės narys, į kurį bus žiūrima su rūpesčiu ir pagarba, atsakys pasitikėjimu ir dėkingumu. Esu dėkingas visiems ir kiekvienas, prisidedantiems kantriu, kruopščiu ir sąžiningu darbu.

Linkiu mums visiems produktyvių sprendimų, lemiančių mūsų krašto žmonių gerovę, būti aktyviais ir pilietiškais. Kiekvienam iš čia esančių linkiu atkaklumo ir principingumo, bendruomenės pasitikėjimo. Ačiū, kad mylite Švenčionių kraštą ir jo žmones“.

Susirinkusius su profesine švente pasveikino ir į iškilmingą minėjimą atvykę svečiai – kultūros ministras Šarūnas Birutis, LR Seimo narys Petras Čimbaras, rajono garbės pilietis Konstantas Ramelis.

Po visų sveikinimų prasidėjo apdovanojimų ceremonija. Nominaciją „Metų socialinis darbuotojas“ meras Vytautas Vigelis įteikė Socialinių paslaugų centro Paslaugų teikiamų namuose tarnybos padalinio vyriausiajai socialiniai darbuotojai Aldonai Povilėnienei, kuri socialinį darbą dirba jau 18 metų, ji koordinuoja 40 lankomosios priežiūros darbuotojų veiklą.

Padėka, už svarų indėlį gerinant socialinių paslaugų, teikiamų rajono bendruomenei, plėtrą, įteikta socialinės paramos skyriaus vedėjui Antanui Lašinskui.

Metų Mokytojo nominacijos įteiktos Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojai metodininkei Zitai Čičiurkienei, Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Alei Krinickienei ir Pabradės lopšelio-darželio „Varpelis“ vyresniajai meninio ugdymo mokytojai Jelenai Voitechovičienei.

Kaip ir kasmet buvo apdovanoti savivaldos įstaigose dirbantys žmonės, kurie išdirbo virš 10 metų ir ta apvali sukaktis suėjo 2013 metais, o 40 metų savivaldoje išdirbusiai Finansų skyriaus vyresniajai specialistei Galinai Lašinskienei meras įteikė ne tik dovaną, bet ir Padėką už nuoširdų 40 metų darbą.

Pasibaigus apdovanojimų ceremonijai visiems susirinkusiems koncertavo dainininkė Aistė Smilgevičiūtė su grupe „Skylė“.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis