Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1314
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17515
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93545
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionių rajonas pelnė trečiąją „Auksinę krivūlę“

2013 m. spalio 16 d., trečiadienis Nr.76 (1319)

Minint Vietos savivaldos dieną praėjusį penktadienį Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, penkiolikai šalies savivaldybių už aukštus pasiekimus tam tikroje srityje įteikti „Auksinės krivūlės“ apdovanojimai. Kiekviena iš 14 ministerijų apdovanojo, jų manymu, labiausiai nusipelniusią savivaldybę. Šiais metais penkioliktąją nominaciją įsteigė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Tarp apdovanotųjų – Švenčionių rajono savivaldybė, šią garbingą nominaciją pelniusi jau trečią kartą. Pirmaisiais nominacijų įsteigimo metais, 2005 m., Švenčionių rajono savivaldybei įteikta „Auksinė krivūlė“ „Už darbo vietų steigimą kaimo vietovėse“, po metų, 2006 m., Švenčionių rajonui įteikta antroji „Auksinė krivūlė“ - „Už saugios bendruomenės kūrimą“. Šis apdovanojimas įdomus tuo, kad jį rajonui skyrė tuo metu Vidaus reikalų ministerijai vadovavęs liberalcentristų ministras Raimondas Šukys. Šiais metais Socialinės apsaugos ir darbo ministerija apdovanojimą skyrė Švenčionių rajono savivaldybei „Už jaunimo užimtumo skatinimą“.

2011 m. rajono meras Vytautas Vigelis už nuopelnus savivaldai apdovanotas „Auksinės krivūlės riterio“ ženklu. Šį aukštą apdovanojimą kasmet gauna tik 2-3 asmenys, tarp jų buvo apdovanoti ir šviesios atminties Prezidentas A. M. Brazauskas, Prezidentas Valdas Adamkus.

„Visi mes vienaip ar kitaip dalyvaujame savivaldoje – jeigu ne tiesiogiai, tai rinkdami savo atstovus į vietinę ar centrinę valdžią, įsitraukdami į bendruomenių veiklą ir kt.“, - pastebėjo sveikindamas savivaldybių atstovus Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jis pabrėžė savivaldos svarbą šaliai ir vietos žmonėms sprendžiant jų problemas.

Aukščiausi asmenys į savivaldos šventę neatvyko, jų sveikinimus savivaldos atstovams perdavė Prezidentės patarėjas ir Vyriausybės kanclerio pavaduotojas. Ministerijų įsteigtas nominacijas patys įteikė tik teisingumo ministras Juozas Bernatonis, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Kitų ministerijų „Krivūles“ įteikė viceministrai arba patarėjai.

Po iškilmingų apdovanojimų savivaldybių atstovai žiūrėjo baletą „Žydrasis Dunojus“.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis