Mes turime 403 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4264
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20465
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96495
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono savivaldybės taryboje

2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis Nr.81 (1324)

Verslo liudijimai

Taryba patvirtino fiksuoto pajamų mokesčio dydžius, taikomus įsigyjant verslo liudijimus 2014 metais vykdomai veiklai, bei taikomų lengvatų dydžius.

Šiais metais verslo liudijimų mokesčiai papildė biudžetą 106 tūkst. Lt, o iki metų pabaigos tikimasi  surinkti daugiau kaip 120 tūkst. Lt. Mokesčių inspekcija įvairiais būdais (pagal skundus, sekimą, patikrinimus) kontroliuoja pagal verslo liudijimą dirbančius asmenis, yra nustatyta ir piktnaudžiavimų, kai, pavyzdžiui, verslo liudijimas įsigyjamas mėnesiui, o su juo dirbama ilgesnį laiką.

 

Vietinių kelių ir gatvių priežiūra

2013 metų Vietinių kelių (gatvių) priežiūros ir plėtros programa sėkmingai įgyvendinama, daugelis objektų baigiami, visi pirkimai įvykdyti. Pavykus sutaupyti ir gavus kelių priežiūrai papildomai 265,4 tūkst. Lt lėšų,  taryboje patikslintas objektų sąrašas. Lėšos paskirstyto tolygiai objektams visuose trijuose miestuose ir kaimo vietovėse. Švenčionių mieste skirta lėšų remontui bene labiausiai duobėtos Lauko gatvės, kurioje susiformavusi pramoninė prekybinė zona, eismas labai intensyvus. Švenčionyse kompleksiškai tvarkomame Rymo - Mažosios gatvės kvartale bus įrengti perėjose neregių vedimo elementai. Visuose trijuose miestuose skirta lėšų duobėms užtaisyti, o Svirkų kaime – asfaltuojamai gatvei užbaigti.

 

Pažeidusiam įstatymą Rimantui Klipčiui taryba suteikė šansą

Po to, kai Kontrolės komiteto pirmininkas Arūnas Čenkus jo paties prašymu buvo atleistas iš pareigų, opozicijai sunkiai sekėsi rasti pamainą. Vadovavimas Kontrolės komitetui pagal įstatymą priklauso opozicijai, o ši pusę metų nesugebėjo pasiūlyti  tinkamo kandidato. Anksčiau siūlyto kandidato Kęstučio Trapiko taryba nepatvirtino. Šiame posėdyje opozicija į Kontrolės komiteto pirmininko pareigas pasiūlė Rimantą Klipčių. Daugelį šis pasiūlymas nustebino, mat mėgėjai daug pakalbėti apie kovą su korupcija, skaidrumą, įstatymų gerbimą, opoziciniai liberalai pasiūlė asmenį, vengiantį deklaruoti viešuosius ir privačius interesus. „Pats vengia deklaruoti interesus, pažeidinėja įstatymus, o kitus gali kontroliuoti?“, - salėje nuvilnijo nuostaba ir nepasitenkinimas. 

Visi tarybos nariai pagal įstatymą privalo deklaruoti viešuosius ir privačius interesus, bet nei tėvas, nei sūnus Klipčiai įstatymo nevykdė, nors mero patarėja Audronė Linkuvienė, atsakinga už deklaravimą, net kelis kartus juos ragino.  Tą ji patvirtino tarybos posėdyje ir pabrėžė, kad Vyriausioji tarnybinės  etikos komisija konstatavo įstatymo pažeidimą ir dabar Rimantui Klipčiui  gresia reali bausmė. Kandidatas į kontrolės komiteto pirmininko pareigas Rimantas Klipčius  į tarybos narių klausimus atsakinėjo nenoriai. Net keli  tarybos nariai klausė, ar bent dabar jis jau pateikė viešųjų ir privačių interesų deklaraciją, bet aiškaus atsakymo taip ir nesulaukė. Tarybos  narys Vytautas Bulka piktinosi ir siūlė opozicijai pakeisti kandidatą į Kontrolės komiteto postą: „Yra puikių žmonių, kaip Janina Deveikienė, Zenonas Zenkevičius, jie puikiai galėtų vadovauti“. Opozicija, užuot įsiklausiusi, ėmė nervingai replikuoti: „Ir vėl nepatvirtins, nebalsuos! O kodėl netiko Kęstutis Trapikas?“ Tik dabar, praėjus mėnesiui, opozicionieriai prisiminė, kad Kęstutis  Trapikas nepraėjo, nors nepatvirtinus jo tada jokių klausimų nekilo.

Rajono meras Vytautas Vigelis nuramino opoziciją: „Balsuosime. Aš pats asmeniškai balsuosiu „už“ ir kviečiu visus balsuoti. Reikia suteikti jaunam žmogui šansą – tegul dirba, pareigos atsakingos“.

Kontrolės komiteto pirmininku vis dėlto išrinktas Rimantas Klipčius. Prieš balsavo tik Vytautas Bulka ir Kazys Vainickas. Ar Rimantas Klipčius pateisins daugumos tarybos narių pasitikėjimą, parodys laikas.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis