Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5899
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27786
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71769
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svečiuose olimpiniai, pasaulio ir Europos čempionai

2013 m. lapkričio 23 d. šeštadienis Nr.86 (1329)

Mes, kaip ir daugelis Lietuvos mokyklų, dalyvaujame Profesinės savanorystės iniciatyvos „Kam to reikia?!“ organizuotos Nacionalinės karjeros savaitės renginiuose. Įdomu, kai įmonės ar organizacijos darbuotojas, atvažiavęs į mokyklą, papasakoja, ką veikia darbe, ir taip paskatina dar mokykloje pradėti ruoštis sėkmingai karjerai.

Įsimintiniausia šios savaitės diena tapo lapkričio 13 d. Šios dienos renginiai, kuriuos organizavo ugdymo karjerai koordinatorė Liudmila Semaško, nepaprasti - pas mus į mokyklą atvyko ne eiliniai svečiai, o olimpiniai, pasaulio ir Europos čempionai, penkiakovininkai - Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, Justinas Kinderis ir Andrejus Zadneprovskis. Pirmieji susitikimu džiaugėsi 7-12 klasių mokiniai, o po to sporto salėje svečius svetingai sutiko 5-6 klasių mokiniai. Labai smagu, kad turėjome progą iš arti pamatyti čempionus, su jais nusifotografuoti, paprašyti autografų.

Daug įdomių dalykų mums papasakojo šie „dideli“, „auksiniai“ žmonės. Labai patiko Laura Asadauskaitė. Ji pasakojo apie karjeros pradžią, savo rekordus, sužinojome, jog ilgiausia sportininkės nubėgta distancija buvo 23 km. Taip pat buvo įdomu išgirsti, kaip ji iškovojo aukso medalius. Pasirodo, Laura Asadauskaitė visą laiką, kai tik pradėjo profesionaliai sportuoti, svajojo apie čempionės titulą. Labai džiaugiamės kartu su ja ir visa Lietuva, kad sportininkės ryžtas, atkaklumas ir sunkus darbas padėjo išsipildyti jos svajonėms – tapti ne tik Europos, pasaulio, bet ir olimpine čempione. Paklausta apie laisvalaikį, sportininkė sakė, jog daug laiko reikėjo skirti studijoms, nes baigė Vilniaus pedagoginį ir Mykolo Riomerio universitetus, o dabar visą laisvą laiką, kurio, žinoma, būna nedaug profesionalaus sportininko gyvenime, skiria savo šeimai. Ji kartu su vyru Andrejumi Zadneprovskiu augina trejų metukų dukrytę, kurią jau leidžia į plaukimo pamokėles. Tikėtina, jog ji tikrai paseks tėvelių, o taip pat ir senelio pėdomis.

Taip pat su mumis pergalių džiaugsmais, patirtais įspūdžiais bei patarimais dalinosi Justinas Kinderis. Jis savo sportinę karjerą pradėjo neužtikrintai, galvojo, kad visa tai, ką jis darė, ne jam. Be to, sakė sportininkas, „mesti niekus“ atkalbinėjo ir mama. Tačiau trenerių paskatintas ir vejamas noro nepasiduoti, įrodyti sau ir kitiems, jog gali, kantrus ir užsispyręs jaunuolis sėkmingai keliavo pergalių link. Ir štai dar vienas pasaulio ir Europos čempionas, olimpinių žaidynių dalyvis, patekęs į geriausiųjų dešimtuką! Šių metų pergalė Taivane, ko gero, didžiulė motyvacija ir noras siekti dar geresnių rezultatų, nes valios, užsispyrimo jis tikrai turi. Juk ne kiekvienas galėtų vardan savo tikslo dar būdamas paaugliu išvažiuoti toli nuo namų ir taip atkakliai ir sunkiai dirbti. Tai tikrai didžiulis pavyzdys mums.

Buvęs penkiakovininkas, o dabar treneriu dirbantis Andrejus Zadneprovskis, taip pat papasakojo apie savo sportines pergales, pralaimėjimų kartėlius, pasidalino ateities lūkesčiais. Sakė, jog penkiakovės šaka Lietuvoje nėra labai gausi sportininkų, tačiau kokybiška.

Didelė garbė teko neseniai mokykloje vykusių kvadrato varžybų prizininkams. Komandos nugalėtojos diplomus ir dovanas gavo iš pačių pasaulio, Europos ir olimpinės čempionės rankų: I vietos laimėtoją, 6A klasės komandą, apdovanojo Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, II vietos laimėtoją, 5C komandą, sveikino Justinas Kinderis, o III vietos diplomą 6B klasės komandai įteikė Andrejus Zadneprovskis.

Susitikimas su sportininkais buvo labai įdomus ir naudingas. Jis tikrai labai praplėtė mūsų akiratį ir, ko gero, ne vieną paskatino pagalvoti, ką norės veikti ateityje. Nors mes ir nedrąsiai uždavinėjome klausimus, tačiau garsiai plojome ir šypsojomės. Mes didžiavomės svečiais, džiaugėmės, kad jie savo įtemptoje dienotvarkėje rado laiko atvykti pas mus. Nepaprastai smagu prieš save matyti olimpinius, pasaulio ir Europos čempionus ir iš jų pačių lūpų išgirsti, jog žmogus daug ką gali įveikti ir daug ką gali pasiekti. Svarbu, kad tik turėtų tikslą.

Karina LOS

Irena STUGLIENĖ