Mes turime 205 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4334
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21676
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65659
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Aukime sveiki ir stiprūs...

2013 m. lapkričio 30 d. šeštadienis Nr.88 (1331)

Respublikinis vaikų, moksleivių ir pedagogų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ pirmą kartą buvo organizuotas 2002 metais Pedagogų profesinės raidos centro projekte „Sveika gyvensena – gyvenimo būdas nuo vaikystės“. Tam pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos vadovai. Konkursas tapo populiarus ir vyksta jau šeštą kartą. 2011-2012 metais jis tapo Tarptautiniu vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursu. Mokykliniame amžiuje ir šįmet rajone organizuojamas šis konkursas trimis etapais. Priešmokyklinio amžiaus vaikų grupėje Švenčionių lopšelyje-darželyje „Gandriukas“, Taikos g. 4. Pabradės „Varpelio“, Švenčionėlių „Vyturėlio“ ir Švenčionių „Gandriuko“. Kiekvienoje komandoje po 5 vaikus, jiems talkino pedagogas ir sveikatos priežiūros specialistas. Konkurso vedėja Danguolė Jurkovlianec - l/d „Gandriukas“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pasidabinusi ateivių kostiumu, prisistatė žurnaliste iš kitos planetos, todėl viso konkurso metu dominavo nuotaikinga kosminė atmosfera. Ji pristatė garbingą komisiją: Stanislav Podvoiskij, Švenčionių papildomo ugdymo centro direktorius ir metodininkė, Daiva Pilipavičienė, Danutė Miščenko, rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė, Diana Stūglienė, Švenčionių r. PK Viešosios policijos skyriaus PP specialistė, Virginija Kugeliavičienė, Vilniaus visuomenės sveikatos centro Švenčionių filialo sveikatos mokymo organizatorė ir Aloyza Aglinskienė, rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo organizatorė, kuri parengė ir pateikė komandoms rungčių užduotis.

Kiekviena komanda turėjo išsirinkti kapitoną ir burtų keliu išsiaiškinti pasirodymų eiliškumą. Buvo šauniai pasiruošę ir gerai nusiteikę. Jie dainavo, sportavo, šoko ir išsakė daug naudingų patarimų apie sveiką gyvenimo būdą. Norėdami būti pirmi vaikai ryžtingai rungėsi sportinėse estafetėse: bėgo, šuoliavo, įveikinėjo įvairias kliūtis, kapitonai turėjo būti labai sumanūs, nes užduotys jiems buvo intelektualios. Teorinių žinių konkurse vaikai atsakinėjo į klausimus apie sveiką mitybą, nustebindami visus savo puikiomis žiniomis. Pedagogams ir sveikatos priežiūros specialistams taip pat reikėjo „pasukti galvas“ atliekant jiems skirtas užduotis.

Buvo įteikti raštai visoms komandoms ir pedagogams, kuriuos įsteigė Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir papildomo ugdymo centras. Pabaigoje pasisakiusieji D.Miščenko, S.Podvoiskij ir rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Daiva Vinogradova dėkojo už surengtą konkursą ir pasidžiaugė, jog vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimas – svarbi prielaida jų tolimesniam vystymuisi bei teigiamų vertybių ugdymui.

Konkurso tikslas – ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą. Siekiant, kad sveikos gyvensenos įpročiai susiformuotų ankstyvoje vaikystėje bei išliktų tokie ir toliau.

Pirmasis etapas vyko savivaldybėje lapkričio 18 dieną. Varžytis susirinko trys ikimokyklinio ugdymo įstaigų komandos. Pirmoje rungtyje dalyviai turėjo parodyti jau paruoštą komandos prisistatymą. Konkursą vainikavo smagūs judrieji žaidimai ir puikūs apdovanojimai bei padėkos. Turbūt smalsu, kas gi laimėjo? O laimėjo draugystė, gera nuotaika ir sveikata!

Jolanta BERIOZOVIENĖ