Mes turime 539 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7955
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14365
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96114
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skęsta Švenčionėlių Kalno ir Žeimenos gatvių gyventojai

2011 m. liepos 30 d., šeštadienis Nr. 55 (1102)

Per kiekvieną bent kiek stipresnį lietų Kalno ir Žeimenos gatvės Švenčionėliuose tampa upėmis su kriokliais ir kaskadomis, o gyventojų kiemuose tyvuliuoja ežerai. „Su baidarėmis gali plaukioti“, - net ir tokioje situacijoje humoro jausmo nepraranda švenčionėliškis Vaclovas Pipiras, kalbantis visų kaimynų vardu.

Tačiau pasižiūrėjus į situaciją vietoje, gali juoktis nebent pro ašaras, nes į nedidelę žemyn besidriekiančią Kalno gatvę suteka vos ne visų Švenčionėlių vanduo: per kiekvieną liūtį upės plaukia iš Žemutinės ir Švenčionių gatvių ir galingu srautu suteka į neasfaltuotą Kalno gatvę, išmušdamos didžiulius griovius ir duobes, užtvindydamos kiemus, o galiausiai nutekėdamos ir į Žeimenos gatvę, joje taip pat ardydamos gruntą.

Nevilties apimti žmonės kreipėsi į „Švenčionių krašto“ laikraščio redakciją: „Nejaugi Švenčionėlių miesto seniūnas nemato, kas dedasi jo teritorijoje?!“. Pasak Vaclovo Pipiro, ilgamečio melioracijos darbuotojo, reikėtų visai nedaug: lietaus kanalizacijos šulinio Žemutinės ir Švenčionių gatvių sankryžoje ir bordiūro Kalno gatvės pradžioje.

„Švenčionių krašto“ inf.