Mes turime 252 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:787
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19331
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66657
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių muzikantai sėkmingai plaukia į plačiuosius vandenis

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

„2013-ieji metai mums buvo labai sėkmingi, - džiaugėsi Švenčionėlių meno mokyklos direktorė Rita Politienė. – Buvo labai daug puikių laimėjimų ir pasiekimų. Ir už visa tai esu dėkinga mūsų mokiniams, jų tėveliams ir mokytojams“.

Ypač džiaugėsi R.Politienė stipriu muzikos skyriumi, kurio mokiniai šiemet skynė ir tarptautinių, ir respublikinių konkursų laurus. Daugiastygių liaudies instrumentų atlikėjų tarptautiniame konkurse-festivalyje Pskove (Rusija) Irmos Asinavičienės mokinė kanklininkė Karolina Karneckaitė apdovanota II laipsnio diplomu ir pelnė konkurso laureato vardą. Šiame prestižiniame konkurse, kurio vertinimo komisijoje dalyvavo aukščiausio lygio Rusijos, Baltarusijos ir Lietuvos muzikos profesionalai, puikiai pasirodžiusi Karolina ne tik pradžiugino visus, kurie palaikė ją, padėjo rengtis konkursui bei išvykti į jį, bet ir išgarsino Lietuvą, o tuo pačiu ir mūsų rajoną bei savo gimtąją Švenčionėlių meno mokyklą.

Dideliu džiaugsmu tapo ir Utenoje vykusiame fortepijoninių ansamblių konkurse „Muzikinės akimirkos“ Luko Kuleš ir Arnoldo Leleikos laimėtas Grand Prix. Berniukų mokytoja – Loreta Šidlauskienė. Vertinimo komisijos pirmininkė LMTA profesorė Veronika Vitaitė jau seniai pastebėjo šiuos talentingus jaunuosius pianistus, kurių muzikiniai gebėjimai ypač atsiskleidė jiems ėmus groti dviese. Šiame konkurse Lukas su Arnoldu dalyvauja jau penkerius metus ir visada atsiveždavo laureatų diplomus, o šiemet jie sugrojo nepriekaištingai – ir pelnytai nuskynė Grand Prix. Jiems buvo skirtas asmeninis prof. V.Vitaitės prizas 140 eurų, kuriais bus apmokėtas XIV tarptautinio konkurso-festivalio „Muzika be sienų“ dalyvių mokestis. Tai didelė dovana, kuri jauniesiems muzikantams atvers dar daugiau kelių į platesnius vandenis, nes minėto konkurso-festivalio metu vyks ir įvairūs seminarai, konsultacijos bei kompetentingų lektorių paskaitos.

R.Politienė sakė, kad jos mokytojai dirba negilėdami net ir savo laiko, kad tik mokiniai galėtų gauti gerą meninį išsilavinimą, konkursuose ir festivaliuose pasiektų pačių geriausių laureatų ir drąsiai varžytųsi net su didžiausių šalies meno ir muzikos mokyklų mokiniais. Išvykti į festivalius ar konkursus – nemažai kainuoja ir finansiškai, todėl be tėvelių supratimo ir noro padėti vaikams siekti kuo geresnių rezultatų tai būtų neįmanoma. Švenčionėlių meno mokyklos direktorė pabrėžė, kad ir patys mokytojai kelia savo kvalifikaciją, dalyvauja seminaruose ir tobulėja. Mokykla bendradarbiauja su visomis rajono ir kaimyninių rajonų meno ir muzikos mokyklomis.

„Metai – kaip paukščiai, tik paukščiai sugrįžta, o metai – ne, - sakė R.Politienė. - Tad būkime paukščiais, kurie sugrįžta atgal, kad vėl galėtų skristi. Ir labai tikiuosi, kad ir ateinantys metai mums bus tokie pat kūrybingi ir sėkmingi“.

Irena POŽĖLIENĖ