Mes turime 220 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4510
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21852
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65835
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sutvarkyta Adutiškio kapinių tvora

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

Vargu ar surasime žmogų, kuris į kapines žiūrėtų be pagarbos. Tai ne tik katalikiškos pasaulėžiūros nuostata, bet ir žmogiškoji, nes žmogaus gyvenimas – tai kelias nuo gimimo iki mirties. O tai dar labiau užaštrina būties, laikinumo ir amžinybės sąlyčio taškus. Dažnai yra sakoma, kad pagal tai, kaip tvarkomos kapinės, galime spręsti apie tautos kultūrą. Ir iš tiesų visada gražiau žiūrisi sutvarkytos, aptvertos kapinės. Ilgą laiką ir Adutiškio miestelio kapinės prašyte prašėsi naujos tvoros, bet tam reikėjo nemažos pinigų sumos, o iš kur jų paimti šiais krizės laikais? Adutiškio miestelio bendruomenė rado išeitį – parašė projektą „Adutiškio miestelio kapinių sutvarkymas“ ir iš Švenčionių VVG buvo gauta 38 tūkst. 156 Lt 66 ct paramos suma. Bendra projekto suma – 42 tūkst. 396 Lt 29 ct. Bendruomenės indėlis – 4239,63 Lt.

- Adutiškio kapinėse yra palaidoti ne tik šio krašto žmonės, bet ir asmenys vienaip ar kitaip svarbūs Lietuvai. Todėl manau, kad sprendimas sutvarkyti kapines buvo teisingas. Gaila, kad skirtos pinigų sumos neužteko šimtu procentų aptverti kapines, bet manau, kad mes rasime būdų, kaip užbaigti pradėtą darbą. Juolab, kad liko nedidelis tarpas, o aptverta 271 metras. Tverdami tvorą mes padarėme vartus, per kuriuos galima ir įvažiuoti su transportu, bet jie bus rakinami, kad be reikalo nebūtų važinėjama, drumsčiama mirusiųjų ramybė. Raktą visada bus galima gauti seniūnijoje, o varteliai lankytojams bus nuolat atidaryti. Be tvoros buvo atlikti ir kiti darbai: išpjauti 4 menkaverčiai medžiai, sutvarkytas šulinio dangtis, - apie projektą pasakojo projekto vadovas Arūnas Pirštelis. Šis su Švenčionių VVG parama įgyvendintas projektas – vienas iš pavyzdžių, kaip panaudojant paramos lėšas galima atlikti svarbius visuomenei darbus.

Algis JAKŠTAS