Mes turime 298 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3400
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13587
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89617
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gailestingumas ir atjauta daro mus geresnius

2014 m. sausio 4 d. šeštadienis Nr. 1 (1339)

Kiekvieną kartą, kai tenka lankytis slaugos ligoninėje ar senelių namuose, nejučiomis pradedi galvoti apie žmogaus gyvenimo prasmę, o gal beprasmybę, bet ir ten esantys žmonės laukia švenčių, kurios lyg krintančios žvaigždės šviesa nušviečia monotonišką būtį.

Jau daug metų prieš didžiąsias metų šventes Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis aplanko Švenčionių senelių namuose gyvenančius ir slaugos ligoninėse Švenčionyse ir Pabradėje gulinčius žmones. Ši tradicija nebuvo pažeista ir 2013-aisias, kai Kūčių išvakarėse aplankė minėtas įstaigas ir pasveikino ten gyvenančius ir gulinčius žmones su artėjančiomis šventėmis bei įteikė dovanėles. Kartu su rajono meru šiose įstaigose lankėsi ir Švenčionių PSPC direktorius Vytautas Vaitkevičius ir Socialinės paramos skyriaus vedėjas Antanas Lašinskas.

Pirmiausia buvo aplankyti Socialinių paslaugų centro senelių globos namai. Čia gyvena 30 žmonių, kuriems šie namai pakeitė tikruosius namus, butus. Liūdna tiesa, bet senstant visuomenei, tokių namų poreikis didėja ir didės. Antras tą dieną aplankytas taškas – Švenčionių slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninė. Čia tą dieną gulėjo 28 ligoniai. Vyr. slaugytoja Liudmila Vinciūnienė svečius su dovanomis palydėjo į kiekvieną palatą. Po renovacijos šioje ligoninėje jaukiau ir gražiau. Dovanos ir palinkėjimai, žinoma, puiku. Gerai, kad nepamirštami sergantys, vieniši žmonės, bet visi jie norėtų vieno – pasveikus kuo greičiau sugrįžti į savo namus. Žvelgi į liūdnas žmogaus akis ir pamatai, kai išgirdus šiltus sveikinimo žodžius, akimirkai sušvinta tos akys, ir nors greitai vėl atslenka liūdesys, bet nors trumpam ta šviesa sušildo žmogaus sielą.

Palikę Švenčionių slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninę važiuojame į Pabradę. Čia mus pasitinka ne tik Švenčionių PSPC Pabradės padalinio vadovė, rajono tarybos narė Marija Daugirdienė, bet ir Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja bei tarybos narys Kazys Vainickas. Tad Pabradės slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje gulinčius 22 ligonius aplankė ir dovanų įteikė jau didesnis svečių būrys.

Dovanos išdalintos, išsakyti palinkėjimai. Ir nors, kaip jau minėjau, po apsilankymo tokiose įstaigose kurį laiką jaučiamas slogutis, bet po to blaiviai įvertinus visus už ir prieš, gali pasakyti, kad tokie aplankymai labai reikalingi, nes, kaip rašė rašytojas Antuanas de Sent-Egziuperi: „Gailestingumas ir atjauta sukuria žmogų“. Ir iš tiesų, atjausdami kitus, mes tampame geresni.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis