Mes turime 257 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:765
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25895
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73221
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Metai šokio sūkury

2014 m. sausio 15 d. trečiadienis Nr. 4 (1342)

Švenčionėlių meno mokykloje puoselėjama daug gražių tradicijų, kurios auga, vystosi ir tampa neatsiejama šios bendruomenės gyvenimo dalimi. Viena iš tokių – Choreografijos skyriaus pamoka-koncertas, kuri kasmet rengiama kalendorinių metų pabaigoje dabar išaugo į didžiulį koncertą, pavadintą „Metai šokio sūkury“. Jo scenarijų parengė choreografijos skyriaus mokytojos Rasa Kalendienė, Virginija Subelienė ir Romutė Trusova. Šiemet prie šokėjų prisijungė ir dainininkai, kurie švelniomis kalėdinėmis ir žiemiškomis dainomis padėjo kurti magišką šventės atmosferą. Kadangi pamoka išaugo į nemažą koncertą, savos mokyklos scena jau tapo mažoka, tad koncertas buvo surengtas Švenčionėlių kultūros centre.

Koncerte dalyvavo visos klasės, todėl programa buvo labai įvairi: ir lietuvių liaudies, ir pasaulio tautų, ir pramoginiai, ir šiuolaikiniai šokiai. Mokytojai džiaugėsi, kad savo programą „Ugnies užkalbėjimas“ (šis kūrinys įtrauktas ir į 2014 m. dainų ir šokių šventės repertuarą) parodė ir meno mokyklą jau baigusios merginos, šokančios ansamblyje „Lūgnė“.

Koncerte savo vietą rado ir įvairių Lietuvos regionų šokiai, o pabaiga buvo nuotaikinga ir linksma, kai ketvirtokams šokant šokį „Laimingi vaikai“ suėjo į sceną viso koncerto dalyviai, o Gyčio Šalnos vadovaujamas Švenčionėlių meno mokyklos choras atliko dainą „Baltas sniegas“. Daug džiaugsmo mažiesiems artistams sukėlė, o mokytojus ir koncerto žiūrovus nuteikė romantiškai scenoje ėmusios suktis „snaigės“ – vienas iš Švenčionėlių kultūros centro arsenale esančių specialiųjų efektų.

Choreografijos skyriaus mokytojos ir mokyklos direktorė Rita Politienė pažymėjo, kad prie meno mokyklos mokinių pasiekimų labai daug prisideda ir tėveliai, kurie neretai pasirūpina scenine apranga. Na, o matydami scenoje puikų reginį džiaugėsi, kad čia įdėta kiekvieno – mokinio, mokytojo ir tėvelių – širdies dalelė...

Irena POŽĖLIENĖ