Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2153
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18354
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94384
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Bekelės varžybos – technikos ir žmogaus ištvermės triumfas

2014 m. sausio 18 d. šeštadienis Nr. 5 (1343)

Praėjusių metų rudenį rajone vyko ketvirtosios tarptautinės bekelės varžybos „4x4 gladiatoriai“. Rugsėjo viduryje visą savaitgalį – tris dienas – varžybų dalyviai kėlė meistriškumą ir džiugino žiūrovus įspūdingais reginiais.Technikos patvarumas ir žmonių ištvermė tiesiog stebino.

Penktadienio pavakare Švenčionis sudrebino į varžybas važiavę 36 visureigių ekipažai, kurie parodomąsias prologo varžybas demonstravo žiūrovų pamėgtame Mylių karjere. Įspūdingų vaizdų patraukti žiūrovai kitas dvi dienas vyko ir į Matusonių žiedą stebėti tolesnių varžybų.

Varžybų lygis ir dalyvių profesionalumas kasmet auga, trasos tampa sudėtingesnės. Pernai varžybos vyko Andriaus Sutkaus specialiai parengtoje trasoje, kokios nėra visoje Lietuvoje – dvi mažos pelkės ir viena didelė. Tokį malonumą varžybų dalyviams suteikė ūkininkas Raimundas Zukula, leidęs varžytis savo žemėje. Traptautinės klasės sporto meistras G.Grigaitis patikino, kad kvapą gniaužiančius vaizdus, tik gal dar įspūdingesius, matysime ir šiemet, tradiciškai – rudenį.

Praėjusį ketvirtadienį, praėjus nemažai laiko po rudeninių bekelės varžybų, VšĮ „Bekelės fiesta“ direktorius ir varžybų  organizatorius Gediminas Grigaitis susitiko su dideliu būriu asmenų, jau ketverius metus geranoriškai talkinančių rengiant tikras bekelės fiestas, kad padėkotų kiekvienam asmeniškai. „Jau nedaug beliko ir iki penktųjų bekelės varžybų – mažiau kaip 9 mėnesiukai, jau po truputį dėliojame planus“, - kalbėjo G.Grigaitis. Jis labai džiaugėsi, kad pernai prisijungus Rusijos ekipažams bekelės varžybos pakilo į naują lygį. Vienas varžybų etapas vyks Rusijoje Ladogos sunkiosios bekelės maratone.

Pirmiausia bekelės varžybų entuziatas dėkojo rajono merui Vytautui Vigeliui, kad prieš ketverius metus taip geranoriškai priėmė įniciatyvą, prisidėjo sprendžiant svarbiausius organizacinius klausimus. Gediminas Grigaitis džiaugėsi ir stebėjosi, kad visi klausimai Švenčionyse sprendžiami kažkaip labai lengvai, visos tarnybos veikia geranoriškai, net pasienio ruože nėra kliūčių.

Gediminas Grigaitis įteikė Padėkas, varžybų įrašus ir kalendorius Sarių seniūnei Janinai Jankevičiūtei ir Cirkliškio seniūnei Valentinai Lysenko, kurių seniūnijose vyko varžybos. Janinai Jankevičiūtei, be kita ko, G.Grigaitis dėkojo ir už novatoriškas idėjas. Tik iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokias varžybas surengti paprasta – važiuok į pelkę ir murkdykis purve. Iš tikrųjų turi būti laikomasi daugybės reiklavimų, kad nepadarytų žalos gyvūnams ir augalams, dalyviai ir žiūrovai būtų saugūs ir kt.

Organizatorių Padėkos atiteko mero pavaduotojai Rajai Krupeninai, administracijos direktorės pavaduotojui Andriui Šarėjui, mero patarėjui Tadui Komaiško, Kultūros, švietimo, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjai Danutei Vigelienei, „Švenčionių švaros“ direktoriui Kazimierui Džiaukštui, ypač daug prisidėjusiam rengiantis varžyboms, taip pat urėdijai, policijai, medikams, ugniagesiams, pasienio užkardai ir, malonu pastebėti, laikraščiui „Švenčionių kraštas“ už informacinę paramą bei varžybų nušvietimą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis