Mes turime 560 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4146
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10556
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92305
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vidurvasaris – vestuvių metas

2011 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis Nr. 57 (1104)

Nė nepajutome, kaip atvertėme ir paskutinio vasaros mėnesio – rugpjūčio – kalendorių. Jau ir dienos gerokai sutrumpėjo, o naktys vis ilgesnės ir ilgesnės. O kokia gi buvo liepa demografinėje plotmėje mūsų rajone. Švenčionių civilinės metrikacijos skyriaus vedėjos Albinos Navickienės nuomone – visiškai nebloga, nes įregistruoti 24 gimę vaikai, tai iš tiesų, remiantis daugiamete patirtimi, yra daug, o mirė tik 35 žmonės, tai iš tiesų mažai ir tas faktas džiugina. Liepą susituokė 23 poros, o išsiskyrė tik 4. Šie skaičiai taipogi neblogi. O dabar pažvelkime į praeitų metų liepą ir pabandykime palyginti skaičius. 2010 m. liepą buvo įregistruoti 22 gimę vaikai. Tai 2 mažiau nei šiemet. Pernai mirė 51 žmogus, o tai net 16 daugiau nei šiemet. 2010 m. liepą susituokė 21 pora, o šiemet 2 daugiau, šiemet ir išsiskyrė viena pora mažiau.

Ką gi matome palyginę skaičius? Ogi tai, kad šių metų liepa demografinėje plotmėje buvo geresnė nei pernai. Ypač džiugina tas faktas, kad gerokai sumažėjo mirusių žmonių, žinoma, smagu, kad ir šiemet, ir pernai vidurvasaris buvo vestuvių metas, kad gimė palyginus daug vaikų. Tikėkime, kad ir rugpjūtis bus neprastesnis už liepą.

Algis JAKŠTAS