Mes turime 407 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5128
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21329
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97359
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kunigaikščio Gedimino nominacija vėl atkeliavo į Švenčionių rajoną

2014 m. vasario 1 d. šeštadienis Nr. 9 (1347)

2003 metais Vilniaus apskrities trišalėje taryboje buvo nuspręsta pagerbti regiono žmones, pasiekusius geriausių rezultatų įvairiose veiklos srityse. Nominacijai buvo nutarta suteikti Kunigaikščio Gedimino vardą. Pasirinktos keturios vertinimo kryptys: Žmogiškojo kapitalo ugdymas; Visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymas; Finansinio gamybinio kapitalo ugdymas; Socialinės infrastruktūros vystymas.

2014 m. sausio 24 dieną Medininkų pilyje Kunigaikščio Gedimino nominacijos Vilniaus apskrities žmonėms, pasiekusiems geriausių rezultatų, buvo įteiktos 12-tą kartą. Malonu, kad tarp nominantų buvo ir Švenčionių rajono atstovai.

Prieš prasidedant oficialiai nominacijų įteikimo ceremonijai buvo surengta ekskursija po atstatytą Medininkų pilies bokštą. Čia Švenčionių rajono atstovų laukė maloni staigmena – iš Švenčionių rajono kilusio dailininko, Dailės akademijos profesoriaus Giedriaus Kazimierėno paveikslai istorine tematika.

Kaip ir pridera, nedidelėje jaukioje salėje, kur vyko nominacijų įteikimas, atvykusius svečius pasitiko klasikinė muzika. Pirmoje nominacijoje „Už pasiekimus žmogiškojo kapitalo ugdymo srityje“ Padėkos raštu buvo apdovanota Švenčionių rajono savivaldybės Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto vyriausioji specialistė Rūta Baliukonienė. „Už pasiekimus visuomeninio kapitalo (pilietiškumo) ugdymo srityje“ aukščiausia I laipsnio nominacija įteikta Švenčionėlių socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotojai socialiniams reikalams Nadeždai Spiridonovienei. Apdovanojimus nominantams šioje kategorijoje įteikė Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų ir darbdavių konfederacijos prezidentas Rimvydas Jasinavičius, kuris 2003 metai buvo vienas iš kunigaikščio Gedimino nominacijos įsteigimo iniciatorių. Jis prieš įteikdamas nominaciją kalbėjo: „Mieli iškilūs Lietuvos žmonės, džiugu čia matyti vienos iškiliausių nominacijų – Kunigaikščio Gedimino nominacijos – laureatus, kurie jau 12-tą kartą bus apdovanoti. Per tą laiką nominacijas gavo jau apie 300 žmonių. Ši nominacija buvo sumanyta ir skiriama ne tiems žmonėms, kurie nori tik gauti, o tiems, kurie sąmoningai nori duoti. Nori sukurti kažkokį rezultatą ir juo pasidalinti. Visos nominacijos skiriamos už kapitalo vystymą. Šiuolaikinis kapitalo supratimas – visuma priemonių, būdų, gebėjimų, ir iš to sukurti naują vertę finansuose, bendravime, intelekte, kultūroje. Tikrieji šiuolaikiniai kapitalistai yra tie nominantai, kurie savo sukurtu kapitalu nesavanaudiškai dalinasi su kitais. Sveikinu tikruosius, iškiliuosius Vilniaus krašto kapitalistus ir linkiu, kad jų būtų kuo daugiau“.

Gavusi aukščiausią įvertinimą, Nadežda Spiridonovienė dėkodama kalbėjo: „Ačiū už didelį mano darbų įvertinimą. Šis įvertinimas būtų neįmanomas be rajono vadovų palaikymo“.

Nominacijoje „Už pasiekimus finansinio gamybinio kapitalo stiprinimo srityje“ Padėka buvo įteikta verslininkui Genadij Lazdin, o „Už pasiekimus socialinės infrastruktūros kapitalo vystymo srityje“ III laipsnio nominacija įteikta Socialinės paramos skyriaus vedėjui Antanui Lašinskui.

Nominacijas ir Padėkas gavusius pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, Švietimo, kultūros, jaunimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Vigelienė, Švenčionėlių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Vaitkevičienė ir kiti.

Nominacijų įteikimo metu koncertavo styginis kvartetas, dainavo jaunieji atlikėjai, o išėjusius iš bokšto pasitiko viduramžių riteriai.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis