Mes turime 268 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2430
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20974
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68300
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės, kriminalai, gaisrai

2014 m. vasario 5 d. trečiadienis Nr. 10 (1348)

Rastas miręs

Sausio 31 d. registruotas pranešimas, kad Labanoro seniūnijoje ant kelio rastas Labanoro seniūnijos S.L. lavonas. Apžiūros metu smurto žymių nerasta. Lavonas nukreiptas į MRU Vilniaus TMI ekspertizei. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

 

Vagys braunasi ir į bibliotekas

Sausio 28 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos J.Š. protokolas-pareiškimas, kad iš jos užrakinto automobilio „Renault Laguna“, stovėjusio Pabradėje automobilių stovėjimo aikštelėje prie parduotuvės „Maxima“, buvo pavogtas mobilaus ryšio telefonas „SONY LT22 XPeria P Red“ su SIM kortele „Labas“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 29 d. registruotas Vilniaus miesto gyventojos A.A. protokolas-pareiškimas, kad atvykusi į jai priklausančią sodybą, esančią Svirkų seniūnijoje, pastebėjo, jog išdaužus sodybos lango stiklą buvo patekta į vidų. Iš sodybos dingo garso aparatūra ir DVD diskai su filmais bei muzika. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Sausio 31 d. registruotas pranešimas, kad įvyko įsilaužimas į Milkuškų kaimo biblioteką-filialą, dingo kompiuterinė įranga: stacionarus kompiuteris „Dell OptiPlex 390“, 2 vnt.; nešiojamas kompiuteris „Dell Latitude E6520“; daugiafunkcinis įrenginys „FS-1028MFPDP“. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Vasario 1 d. registruotas Švenčionių miesto gyventojo D.J. protokolas-pareiškimas, naktį, išlaužus rūsio duris, buvo įsibrauta į jam priklausantį gyvenamąjį namą. Iš namų dingo pinigai – apie 1000 litų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Vasario 2 d. registruotas Svirkų seniūnijos gyventojos N.B. protokolas-pareiškimas, kad buvo įsibrauta į jos motinos gyvenamojo namo verandą. Iš namo verandos pavogti maisto produktai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

 

Konfliktai

Sausio 28 d. registruotas pranešimas, kad Švenčionėliuose, namuose, K.O. buitinio konflikto metu neblaivus sūnus G.O. ranka mušė į įvairias kūno vietas, dėl ko ji patyrė fizinį skausmą ir buvo paguldyta į VšĮ Švenčionių ligoninės traumatologijos skyrių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

Vasario 3 d. registruotas pranešimas, kad Magūnų seniūnijoje, namuose, konflikto metu neblaiva I.S. (2,22 prom. girtumo laipsnis) pastūmė savo brolį, kuris krisdamas atsitrenkė į stalą ir susižalojo galvą. I.S. uždaryta į komisariato areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 140 str. 2 d.

 

Liepsnojo pastatai

Sausio 29 d. 18 val. 03 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Adutiškio sen., Svylionių k. dega gyvenamasis namas, priklausantis pil. L.M. Atvykus iš medinio vieno aukšto namo rūko dūmai. Gaisro metu apdegė virtuvės (5x3 m) apyvokos daiktai, apie 9 m2 medinio perdengimo ir apie 20 m2 medinių, ribojančių virtuvę, sienų. Sugedo šaldytuvas, aprūko virtuvė, dalis gretimo kambario.

Spėjama gaisro priežastis – pastato elektros instaliacijos gedimai.

Sausio 29 d. 23val. 35 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Bažnyčios g., Pabradės m. dega plastikinis konteineris su šiukšlėmis. Įvykis tiriamas.

Sausio 30 d. 14 val. 46 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Pabradės sen., Vilkamušių vs. dega pirtis, priklausanti pil. L.B. Atvykus, atvira liepsna degė vieno aukšto medinė pirtis (12x7 m) su mansarda. Sudegė ir išardyta 20 kv. m pastato stogo, išdegė vidus. Įvykis tiriamas.

Sausio 31 d. 11 val. 27 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Svirkų sen., Svirkų k. Lelijų g. dega pirtis, priklausanti R.S. Atvykus, iš vieno aukšto su mansarda medinės pirties stogo veržėsi liepsna. Stogas dvišlaitis, dengtas skarda. Gaisro metu apdegė ir išardyta apie 10 kv. m vidinės apdailos.

Spėjama gaisro priežastis - dūmtraukio įrengimo taisyklių pažeidimai.

Vasario 01 d. 20 val. 48 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Pabradės sen. Karkažiškių k. Mokyklos g. dega medinis pastatas. Atvykus, atvira liepsna degė apleistas mūrinis-medinis vieno aukšto pastatas (18x8 m). Visiškai sudegė medinio pastato šiferiu dengtas stogas. Išsaugota mūrinio pastato dalis (16x6 m). Įvykis tiriamas.

Vasario 02 d. 10 val. 27 min. Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje gautas pranešimas, kad Pabradės m. Molėtų g. dega mūrinis pastatas. Atvykus iš mūrinio apleisto pastato rūko dūmai. 8 kv.m plote degė šiukšlės ir šieno atliekos. Įvykis tiriamas.

 

Savaitės įvykių apžvalga

Nuo 2014-01-27 iki 2014-02-03 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti tokie ypatingesni įvykiai ir nusikaltimai: 2 nusikaltimas žmogaus sveikatai, 1 turto sunaikinimo ar sugadinimo atvejis, 13 viešosios tvarkos pažeidimų ir 5 chuliganizmo atvejai, įvykdytos 8 vagystės, įvyko 1 eismo įvykis, rasti 4 lavonai, 21 vairuotojas nubaustas už KET pažeidimus, 2 kartus išvykta į šeimyninius ginčus, 34 asmenys nubausti už administracinės teisės pažeidimus.

Parengta pagal Švenčionių RPK ir Švenčionių PGT inf.

Tel. 112, pasitikėjimo telefonas (8 387) 66411