Mes turime 351 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1545
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11732
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87762
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Susitikimo su kariškiais metu aptartos bendradarbiavimo gairės

2014 m. vasario 5 d. trečiadienis Nr. 10 (1348)

Glaudus visuomenės ir karinių struktūrų bendradarbiavimas yra naudingas ir vienai, ir kitai pusei. Tokio bendradarbiavimo perspektyvos ir būsimos bendradarbiavimo sutarties gairės kaip tik ir buvo aptartos sausio 30 dieną Švenčionių r. savivaldybėje rajono mero Vytauto Vigelio ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vado generolo majoro Almanto Leikos susitikimo metu.

Susitikime dalyvavo vicemerė Raja Krupenina, administracijos direktorė Vida Rastenienė, jos pavaduotojas Andrius Šarėjus, Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Evaldas Stakaitis ir kt.

Apie ką buvo kalbama susitikimo metu? Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika atkreipė dėmesį į tai, kad valstybės gynyba yra kiekvieno Lietuvos piliečio pareiga, todėl ir bendradarbiavimas turėtų būti orientuotas į pasirengimą šalies gynybai. Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis apgailestavo, kad ne visada gaunama informacija apie Pabradės poligone vykstančias priemones. Juk poligonas yra Švenčionių r. teritorijoje, ir būtų logiška, kad rajono vadovai būtų informuojami apie vykdomas akcijas ir mokymus. Kad bendradarbiavimas būtų glaudesnis, aptartos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo galimybės ir gairės. Sutartyje turėtų atsispindėti ne tik dalyvavimas kultūros ir sporto renginiuose, bet ir pasikeitimas patirtimi rengiantis ekstremalių situacijų valdymui, informuojant ir evakuojant gyventojus, taip pat šalių atstovų dalyvavimas rengiamuose mokymuose ir pratybose. Bendrų renginių metu ketinama padidinti KASP matomumą savivaldybės teritorijoje taip didinant pasitikėjimą krašto apsauga ir mūsų rajono jaunuolių norą ir apsisprendimą tarnauti Lietuvos kariuomenėje.

Pirmas oficialus susitikimas tarp Švenčionių r. vadovų ir Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų vado praėjo dalykiškai, o platesni bendradarbiavimo uždaviniai bus sudėti į bendradarbiavimo sutartį, kurios parengimui pritarė abi pusės.

Algis JAKŠTAS

 

 
Reklaminis skydelis