Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2564
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27694
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75020
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Bendruomenių taryba nusprendė – švenčioniškiams reikalingas bėgimo takelis

2014 m. vasario 8 d. šeštadienis Nr. 11 (1349)

Jau kuris laikas VšĮ sporto klube „Liūto narvas“ lankytojai džiaugiasi nauju bėgimo takeliu, kuriuo visi gali naudotis nemokamai. Jis įsigytas 2013 m. Vietos bendruomenės savivaldos programos lėšomis, Vietos bendruomenės tarybos (VBT) sprendimu. Miesto bendruomenė džiaugiasi šiuo VBT sprendimu, nes čia gyvena daug sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą mėgstančių ir propaguojančių žmonių, kurie yra nuolatiniai minėto sporto klubo lankytojai. O atsiradus bėgimo takeliui, kuriuo galima naudotis nemokamai, lankytojų dar padaugėjo.

Švenčionių miesto seniūnė Ina Sinienė taip pat teigiamai vertina racionalų ir protingą VBT lėšų skirstymą. Pavyzdžiui, 2012 m. šiomis lėšomis buvo nupirktas traktoriukas žolei šienauti, sėkmingai naudojamas miesto viešųjų erdvių tvarkymui. Dėl to ne tik pagražėjo Švenčionių miesto aplinka, bet ir jo viešąsias erdves prižiūrintiems darbininkams tapo lengviau tą daryti.

O 2013 m. programos vietos bendruomenių sprendimams įgyvendinti skirti 4700 Lt panaudoti sportinio inventoriaus (bėgimo takelio) pirkimui. Juk VšĮ sporto klubo „Liūto narvas“ veikla orientuojama į aktualius tiek jaunimo, tiek suaugusiųjų bendruomenės narių poreikius. „Liūto narvo“ treneriai Irina ir Dainius Burokai nuolat organizuoja masinius renginius, sveikatos specialistų paskaitas, išvykas, sportu užkrėsdami ir mažiausius, ir didžiausius klubo lankytojus. „Liūto narvas“ plačiai vykdo ir gerai organizuoja vaikų ir paauglių iki 18 metų neformalųjį ugdymą ir laisvalaikio užimtumą, o tai yra veiksmingiausia nusikalstamumo, žalingų įpročių ir kitokio netinkamo elgesio prevencija, taip pat viena iš priemonių ugdyti socialinius ir sveikos gyvensenos įgūdžius.

Tad belieka tik dar kartą pakviesti visus Švenčionių gyventojus aktyviai naudotis jiems teikiama galimybe nemokamai pasportuoti ant bėgimo takelio ir drąsiai užsukti į VšĮ sporto klubą „Liūto narvas“.

Irena POŽĖLIENĖ