Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2010
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12197
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88227
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pabradės „Ryto“ gimnazistai pirmieji susipažino su STT veikla

2014 m. vasario 8 d. šeštadienis Nr. 11 (1349)

Mokymosi bendrojo ugdymo mokykloje laikotarpis mokiniui yra labai ypatingas karjeros kompetencijų įgijimo prasme. Šiuo laikotarpiu formuojasi asmenybės profesinis kryptingumas, priimami pirmieji karjeros sprendimai. Gal gyvenimo „greitkelyje“ ir ne viską įmanoma tobulai išmokti, tačiau su viskuo susipažinti privalu. Tad vos pasibaigus žiemos atostogoms Pabradės „Ryto“ gimnazijos II-IV gimnazijos klasių mokinių grupė su karjeros koordinatore Laima Mikulėniene vyko susipažinti su Lietuvos Respublikos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Studijų užsienyje informacijos centro veikla.

Mokinių grupę pasitikusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Paukštienė supažindino mokinius su STT pareigūnų vykdoma veikla ir jiems keliamais reikalavimais. Papasakojo apie korupcijos istoriją, nurodė jos atsiradimo priežastis, grėsmes bei padarinius, efektyviausius kovos būdus. Pareigūnas, atsakingas už pareigūnų fizinį pasirengimą, pristatė mokiniams pareigūnų naudojamą ekipuotę. Mokiniai buvo pakviesti apsilankyti ir tarnybos direktoriaus Sauliaus Urbanavičiaus kabinete. STT vadovas mielai leido jiems pasėdėti savo kėdėje. Beje, Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokiniai buvo pirmieji iš Lietuvos mokyklų mokinių, atvykusių į STT.

Studijų užsienyje informacijos centre mokiniams buvo suteikta išsami, objektyvi ir profesionali informacija apie studijų galimybes užsienyje. Studijų užsienyje informacijos centro darbuotoja Renata Žukovska supažindino mokinius su stojimui į užsienio aukštąsias mokyklas reikalingais ir Lietuvoje administruojamais tarptautiniais egzaminais, stojimo procesu, patarė kaip atsakingai turėtų rinktis užsienio universitetus bei studijų programas.

Po daugiau nei pusdienį trukusios išvykos mokiniai gavo naudingos informacijos, kuri bus aktuali renkantis būsimą karjeros kelią. Juk kiekviena išvyka – tai puiki galimybė mokiniams įgyti naujų kompetencijų ir tobulėti.

Laima MIKULĖNIENĖ

 
Reklaminis skydelis