Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3710
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19911
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95941
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Už žolės deginimą mažins išmokas

2014 m. kovo 15 d. šeštadienis Nr. 20 (1358)

Pareiškėjai, kurių deklaruojamuose laukuose deginama žolė, rizikuoja negauti išmokų dalies. Sankcijos už šį nusižengimą taikomos vadovaujantis Sankcijų už kompleksinės paramos reikalavimų pažeidimą taikymo metodika.

Pareiškėjams už žolės deginimą paramos suma mažinama 5 proc. ir taikoma pagal visas paraiškoje paramai gauti nurodomas priemones visame deklaruotame plote. Be to, nustačius pakartotinį netyčinį tos pačios srities reikalavimo pažeidimo atvejį, ankstesniais metais taikytos sankcijos dydis padidinamas tris kartus.

Dažniausiai apie deginamos žolės atvejus Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA) informuoja regionų aplinkos apsaugos departamentai. Gavę pranešimus, NMA Kontrolės departamento specialistai vyksta į vietą, išmatuoja degintą plotą ir šiuos duomenis pateikia administruojančiam paraiškas padaliniui. Taip pat reaguojama ir į pranešimus, gautus ir iš kitų šaltinių, pavyzdžiui, jei NMA apie deginamą žolę informuoja valstybinės priešgaisrinės priežiūros tarnybos.

 NMA inf.

 
Reklaminis skydelis