Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3213
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19414
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95444
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Skiriamos pirmosios lėšos cerkvės remontui

2014 m. kovo 22 d. šeštadienis Nr. 22 (1360)

Pernai Seimo nario kultūros ministro Šarūno Biručio susitikime su Švenčionių miesto visuomene sužibo viltis, kad pagaliau bus tvarkoma miesto centre esanti stačiatikių cerkvė. Ministras pranešė, kad sėkmingai vyksta jos įtraukimo į kultūros paveldą procesai, atversiantys kelią remontui, kas praktiškai reiškia gelbėjimą nuo sugriuvimo. Stačiatikių bendruomenė rajone maža ir nepajėgi imtis jokių priemonių, bet miesto centre sparčiai yrantis cerkvės pastatas tiesiog akis bado visiems.

Rajono meras Vytautas Vigelis dalinasi su visuomene gera žinia, kad gavo pranešimą apie skirtą finansavimą proceso pradžiai. Kultūros paveldo departamentas prie Kultūros ministerijos ką tik informavo Lietuvos stačiatikių arkivyskupiją ir Švenčionių rajono savivaldybę, kad yra skirta lėšų Švenčionių Švč. Trejybės stačiatikių cerkvės tyrimams ir tvarkybos darbų projekto parengimui. Cerkvė įrašyta į Paveldotvarkos 2014 metų programos tyrimų ir projektavimo darbų sąrašą, departamentas iš valstybės biudžeto lėšų skiria minėtiems darbams 132664 Lt. Likusią sumą daliniam finansavimui privalo skirti – Lietuvos stačiatikių arkivyskupija 12000 Lt ir Švenčionių rajono savivaldybės 8000 Lt. Tai – tik pradžia, bet, pasak rajono mero, daug metų visi bandymai lyg į sieną atsimušdavę. Todėl dabar jis esąs dėkingas kultūros ministrui Šarūnui Biručiui, kuris padarė šio didelio, bet būtino projekto pradžią.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis