Mes turime 163 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1819
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4542
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56830
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Parėmė gabų moksleivį

2014 m. kovo 22 d. šeštadienis Nr. 22 (1360)

JAV privačių mokyklų asociacijos įkurta nepelno organizacija ASSIST nuo 1992 metų suteikia Lietuvos vidurinių mokyklų dešimtų klasių mokiniams galimybę vienerius metus vienuoliktoje klasėje mokytis JAV privačiose mokyklose, į kurias mokiniai iš JAV ir viso pasaulio patenka laimėję konkursus. Praėjusiame numeryje rašėme, kad Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos moksleivis Matas Šamšūra pateko tarp šešių geriausiai programos reikalavimus atitikusių Lietuvos mokinių, jam suteikta stipendija vienerius metus gyventi ir mokytis JAV.

Lietuvos mokiniams šešias stipendijas kasmet skiria Kazickų šeimos labdaros ir paramos fondo bei kiti rėmėjai. Stipendijos dydis – 54500 dolerių, bet turi prisidėti ir tėvai – skirti privalomų kišenpinigių. Išleisti jaunuolį į JAV net su stipendija reikia papildomai nemažų pinigų, todėl šeima kreipėsi paramos į įvairias institucijas. Pirmieji Mato Šamšūros kelionę nusprendė paremti ir Darbo partijos Švenčionių skyrius, ir Švenčionijos labdaros ir paramos fondas, skyrę gabiam jaunuoliui po tūkstantį litų.

ASSIST programa ne tik suteikia mokiniams įdomios ir naudingos patirties, bet ir Lietuvos jaunimas garsina Lietuvos vardą užsienyje. Ypač malonu, kad prie šios misijos prisidės ir mūsų rajono jaunuolis.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis