Mes turime 151 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1966
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4689
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56977
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kolektyvai rengiasi Dainų šventei

2014 m. kovo 22 d. šeštadienis Nr. 22 (1360)

Švenčionėlių kultūros centre vyko atrankos konkursas į vasarą vyksiančios Lietuvos dainų šventės „Čia – mūsų namai“ folkloro dieną „Laimužės lemta“. Kolektyvų pasirodymus vertino Lietuvos liaudies kultūros centro direktoriaus pavaduotoja, Etninės kultūros skyriaus vedėja Vida Šatkauskienė, folkloro poskyrio vyr. specialistė Audronė Vakarinienė ir Regionų kultūros informacijos poskyrio vadovė Inga Kriščiūnienė. Folkloro kolektyvų pasirodymus žiūrėjo netik vertinimo komisija, bet ir Švenčionių Nalšios muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė, to paties muziejaus Etnokultūros skyriaus vedėja, senojo folkloro ansamblio „Dobile“ vadovė Violeta Balčiūnienė, Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė.

Renginį vedė Švenčionėlių kultūros centro meno vadovė Vida Vilutienė.

Švenčionėlių scenoje pasirodė penki folkloro kolektyvai: „Erškėtėlis“ (vadovė Loreta Šidlauskienė), „Krakatukai“ (vadovė Milda Petkevičienė), Kaltanėnų folkloro kolektyvas (vadovas Algirdas Breidokas), „Sudota“ (vadovė Leonarda Vilčiauskienė) ir Sarių kapela (vadovas Antanas Buinauskas).

Visi kolektyvai buvo šaunūs ir pasirodė puikiai. Ypač didelę patirtį turintys „scenos vilkai“: „Sudota“, kurio skambios dainos džiugina mus jau daugelį metų, Kaltanėnų folkloro kolektyvas, kurio vadovas Algirdas Breidokas yra nuolatinis įvairių rajono ir Lietuvos folklorinių švenčių dalyvis, „Erškėtėlis“. O mažasis pasakorius iš „Erškėtėlio“ Radminas Leleiva sužavėjo visus savo natūraliu vaikišku artistiškumu. Gerai scenoje jautėsi ir palyginti neseniai susikūrę ansambliai „Krakatukai“ ir Sarių kapela.

Žiūrovai kiekvieno kolektyvo pasirodymą palydėjo karštais plojimais. Skambios dainos, lietuvių liaudies muzika, šokiai, žaidimai ir šmaikštūs pasakojimai patiko visiems.

Vertinimo komisija po koncerto vykusiame aptarime taip pat negailėjo pagyrimų bei vertingų patarimų kolektyvų vadovams.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis