Mes turime 137 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1072
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3795
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56083
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pavoverės užkardos vadu paskirtas Raimondas Bučelis

2014 m. kovo 22 d. šeštadienis Nr. 22 (1360)

Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiams tenka saugoti bene sunkiausią Lietuvos valstybinės sienos su Baltarusija ruožą, nes čia ne tik sausumos siena, bet ir Neries upė, plukdanti vandenis iš kaimyninės Baltarusijos. O upė – puiki vieta ir kontrabandai plukdyti, tad pasieniečiams reikia būti pasiruošusiems įvairiems netikėtumams. Jau gerą pusmetį po to, kai Algirdas Andrulionis, tuomet vadovavęs Pavoverės užkardai, pradėjo vadovauti Švenčionių užkardai, Pavoverės užkardai laikinai vadovauti buvo paskirtas Raimondas Bučelis, kuris Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos VRM vado generolo Vainiaus Butino 2014 m. kovo 18 d. įsakymu paskirtas į Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos vado pareigas.

Kovo 20 dieną įvyko naujai paskirto užkardos vado pristatymas Pavoverės užkardos pareigūnams. Į pristatymo ceremoniją atvyko VSAT vadas generolas Vainius Butinas, Ignalinos rinktinės vadas Vladimiras Ščajevas, užkardų vadai, Ignalinos rinktinės pareigūnai, buvo ir svečių, nesusijusių su pasienio tarnyba. Pirmiausia norėčiau paminėti seniūnus seniūnijų, kurių teritorija įeina į Pavoverės užkardos pasieniečių saugomą valstybės ruožą: Sarių seniūnė Janina Jankevičiūtė, Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja ir Magūnų seniūnas Jonas Vaivilavičius. Tarp svečių buvo ir Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK viršininkas Arvydas Sinis, Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių užkardos vadas Romualdas Lipeiko, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorė Katažina Maciusovič, Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorė Laima Markauskienė ir kiti.

Nuskambėjus Lietuvos Respublikos himnui, buvo perskaitytas VSAT vado įsakymas dėl Raimondo Bučelio paskyrimo Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos vadu. Skambant maršui, Ignalinos rinktinės vadas Vladimiras Ščajevas perdavė simbolinę Pavoverės užkardos vėliavą-vimpelą naujai paskirtam užkardos vadui, o pastarasis ją perdavė vimpelo grupės pareigūnams. Su paskyrimu sveikino ir apie naujo užkardos vado laukiančius uždavinius kalbėjo VSAT vadas Vainius Butinas ir Ignalinos rinktinės vadas Vladimiras Ščajevas. Naująjį Pavovertės užkardos vadą taip pat pasveikino seniūnai Janina Jankevičiūtė, Marija Sadovskaja ir Jonas Vaivilavičius, gimnazijų direktorės Katažina Maciusovič ir Laima Markauskienė bei Lavoriškių užkardos vadas Romualdas Lipeiko.

Dėkodamas už paskyrimą ir sveikinimus naujasis užkardos vadas Raimondas Bučelis sakė dėsiąs visas pastangas, kad užkarda įvykdytų visus jai keliamus uždavinius, o kai vėliau paklausiau, su kokiomis mintimis ateina į šias pareigas ir ar galvoja ką nors kardinaliai keisti, Raimondas Bučelis atsakė:

- Jaučiu atsakomybę prisiimdamas šias pareigas. Gyvenime reikia iššūkių, ir tuo gyvenimas įdomesnis. Aišku, kažką reikės keisti, bet kardinalių pakeitimų tikrai nebus, nes kolektyvas darbingas. Situacija pasaulyje keičiasi, tad ir mums reikia keistis.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis