Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4985
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30115
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77441
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčioniškių inkilą pakabino ministras

2014 m. kovo 26 d. trečiadienis Nr. 23 (1361)

Akcijos „Paukščiai grįžta namo“ baigiamasis renginys

Kovo 21 dieną, minint Pasaulinę miškų dieną, Vilniuje įvyko baigiamasis akcijos renginys. 11 valandą renginio dalyviai rinkosi Kalnų parke, kur buvo kabinami jaunųjų miško bičiulių atsivežti inkilai. Iš Švenčionėlių į Vilnių vyko Jaunųjų miško bičiulių sambūrio (JMBS) narių fotografijų konkurso „Paukščiai grįžta namo“ geriausios fotografijos autorė Švenčionėlių progimnazijos JMB būrelio „Ąžuoliukai“ narė Silvija Karovackaitė ir būrelio vadovė Janina Mikėnienė, jas lydėjo VĮ Švenčionėlių miškų urėdijos miškų urėdas Nauris Jotautas ir būrelio globėja, ryšių su visuomene specialistė Onutė Gylienė.

Inkilą renginiui padovanojo Švenčionių vidurinės mokyklos JMB klubo „Žuvėdra“ narė Izabelė Kuliešaitė, o jį pagaminti padėjo mergaitės senelis Vaclavas Milaševskis, Gelednės girininkijos ilgametis eigulys. Mūsų atsivežtą inkilą Kalnų parke pakabino aplinkos ministras Valentinas Mazuronis. Po to vaišinomės karšta sriuba ir arbata.

13 valandą renginys persikėlė į Generalinės miškų urėdijos salę, kur buvo apdovanoti JMBS narių fotografijų konkurso „Paukščiai grįžta namo“ dalyviai. Fotografijos „Gražuolės gulbės“ autorė ir jos vadovė buvo apdovanotos Padėkomis, kurias pasirašė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis ir generalinis miškų urėdas Benjaminas Sakalauskas.

Švenčioniškių inkilas – jau medyje. Švenčionių rajono gamtos bičiuliai su aplinkos ministru Valentinu Mazuroniu (antras iš kairės) ir Švenčionėlių miškų urėdu Nauriu Jotautu.

Onutė GYLIENĖ