Mes turime 387 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3372
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19573
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95603
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sveikai gyventi išmokstame vaikystėje

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Gyvenimas brangus, nes duotas tik kartą. Skirtingi požiūriai į įvairius dalykus mums leidžia likti skirtingiems. Bet dėl požiūrio į sveikatą esame panašūs. Visi norime gyventi sveikai, bet nežinome, nuo ko pradėti. O tam reikia protiškai subręsti.

Švenčionėlių „Vyturėlio“ vaikų lopšelis- darželis nuo 1998 m. savo ugdymo įstaigoje diegia sveiką gyvenseną. Rajone šis darželis – vienintelis ikimokyklinių ugdymo įstaigų pedagogų asociacijos „Sveikatos želmenėliai“ narys. Čia kiekvieno mėnesio paskutinė diena – Sveikatos diena. Tądien žaidžiame, sportuojame salėje, lauke. Kiekvienoje grupėje per sveikatos valandėles vaikučiai geria vaistažolių arbatas, vaisių ir daržovių sultis. Kiekvienas sveikuoliukų rytas prasideda mankšta salėje.

Praėjusiųjų metų lapkritį Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras pakvietė mus dalyvauti konkurse „Sveikuolių sveikuoliai“. Priešmokyklinio ugdymo auklėtoja metodininkė Nijolė Bojarunec iš savo „Bitutės“ grupės išrinko komandą – penkis aktyviausius, vikriausius ir, žinoma, drąsiausius vaikučius. Komandoje taip pat dalyvavo dvi auklėtojos.

Gerai nusiteikę konkurso prisistatyme dainavome dainą „Švenčionėlų sveikuolėliai“, mums akompanavo meninio ugdymo pedagogė Vanda Miloš. Vėliau vaikučiai „užvedę Greičio automobilį“ atliko sportinius pratimus. Reikėjo labai pasistengti ne tik jiems, bet ir auklėtojoms.

Rajone tapome nugalėtojais, todėl mus pakvietė į antrąjį šio renginio etapą, organizuotą Rokiškyje. Kovo 18-osios rytą gerai nusiteikę sugužėjome į geltoną autobusėlį. Atvykusiems mums svetingai duris atvėrė Rokiškio senamiesčio progimnazija. Nusiteikusių ne tik rungtyniauti, bet ir smagiai praleisti laiką susirinko dešimt ikimokyklinio ugdymo komandų iš Kupiškio, Rokiškio, Biržų, Ukmergės, Utenos, Visagino, Ignalinos, Švenčionių, Vilniaus ir Anykščių rajonų. Konkurso metu komandos prisistatė, sprendė testus, atliko sveikos gyvensenos, saugaus eismo, elgesio su nepažįstamais žmonėmis užduotis, rungtyniavo estafetėse. Mūsų komanda buvo linksma, šmaikšti, vaikučiai puikiai atliko užduotis.

Pertraukos metu pietavome mokyklos valgykloje. Mus vaišino skaniai ir sveikai. Vaikams patiko bandelės su varške. Vėliau vykome į Rokiškio dvarą. Čia didžiulį įspūdį paliko medžio drožiniai ir meškos iškamša prie durų. Klausėmės ekskursijos vadovės pasakojimo, skanavome Dvaro gaspadinės sūrio, pyrago su uogiene, gardžiavomės vaistažolių arbata. Vaikai atsakinėjo į Gaspadinės klausimus apie pieną ir jo produktus.

Kad ir kaip buvo smagu svečiuose, geltonas autobusėlis leido suprasti, jog laikas grįžti namo. Grįždami dalijomės įspūdžiais, o Miglė ir Nikoleta vis dar traukė „Sveikuolių dainelę“. Sėkmingai grįžusius sutiko tėveliai. Jiems labiausiai ir dėkojame už palaikymą, rūpestį, parengimą sportui, už tai, kad mums patiki savo brangiausią turtą – vaikučius.

Daiva KAMINSKIENĖ

 
Reklaminis skydelis