Mes turime 336 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1509
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17710
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93740
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirmoji projekto „VMG mokykla“ kulinarinė klasė duris atvėrė Pabradės gimnazijoje!

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, kurioje mokosi 518 moksleivių, duris atvėrė pirmoji projekto „VMG mokykla“ moderni kulinarinė klasė. Beveik 34 kvadratinių metrų klasė pritaikyta vienu metu mokytis 15 moksleivių, joje įrengta moderni gaminimo zona, mobilūs stalai ir lentynos prieskoniams auginti, taip pat kulinarinių knygų biblioteka, nupirkti ir būtiniausi indai, smulkioji buitinė technika. Klasės projektą nemokamai sukūrė architektų komanda „a2sm architects“.

„Labai džiaugiuosi, kad šiandien „VMG“ komanda pasipildė puse tūkstančio narių – Pabradės moksleiviai labai talentingi, naujoje klasėje jautėsi lyg namuose ir į šventę susirinkusius svečius vaišino pačių pagamintomis vaišėmis, – džiaugiasi projekto autorius Alfas Ivanauskas. – Neabejoju, kad mūsų įrengtoje klasėje išaugs nauji kulinarijos talentai ir garsins Lietuvą visame pasaulyje.“

Į pirmąją projekto „VMG mokykla“ modernią kulinarinę klasę investuota daugiau nei 40 tūkstančių litų: tikslinę 30 tūkstančių litų paramą projekto „VMG mokykla“ dalyvei skyrė Pabradėje sėkmingai veikianti kompanija „Intersurgical“, vienas didžiausių buitinės elektrotechnikos ir kompiuterinės įrangos prekybos tinklų Lietuvoje „Elektromarkt“ mokyklai dovanojo virtuvės įrangos už 7445 litus – kompanijos „Hotpoint“ prekinio ženklo „Ariston“ komplektą: šaldytuvą, gartraukį, integruojamas – viryklę, orkaitę ir indaplovę.

Prie šio projekto įgyvendinimo prisidėjo ir garsiausi šalies dizaineriai ir stilistai – Kęstutis Rimdžius, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Egidijus Rainys, Julija Janus, Viktorija Jakučinskaitė, Jurgita Januškevičiūtė, Agnė Jagelavičiūtė ir Daiva Urbonavičiūtė, neatlygintinai sukūrę „VMG mokykla“ pirkinių krepšius, o dizaineris Robertas Kalinkinas neatlygintinai sukūrė moksleiviams firmines projekto prijuostes.

Net 88 šalies mokyklos ir beveik 41 tūkstantis jose besimokančių moksleivių iš visos Lietuvos pareiškė norą dalyvauti pirmąkart Lietuvoje rengiamame verslo socialinės atsakomybės projekte „VMG mokykla“. Projekto, kuris įgyvendinamas drauge su LR Švietimo ir mokslo ministerija, šalies savivaldybėmis, mokyklų bendruomenėmis ir verslo įmonėmis, tikslas – įrengti modernias kulinarijos klases šalies mokyklose ir propaguoti sveikatos kultūrą Lietuvoje.

 
Reklaminis skydelis