Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1061
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93292
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kviečia Nacionalinė bibliotekų savaitė„Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų...“

2014 m. balandžio 12 d. šeštadienis Nr. 28 (1366)

Retai susimąstome, kokią įtaką biblioteka turi paprasto žmogaus gyvenimui. Atrodytų, jog vienam biblioteka - tai vieta, kur galima pasiskolinti knygą, kitam - pasinaudoti internetu, trečiam - pabendrauti, tačiau nemažai daliai vartotojų ji tampa vartais į kitokį gyvenimą, svajonių išsipildymą, naujų ir senų draugų, artimųjų, savęs atradimą.

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2014 metų balandžio 23-29 dienomis skelbia 14-ąją Nacionalinę bibliotekų savaitę „Biblioteka – vienas pasaulis, daug istorijų“, nes biblioteka - tai vieta, kur kiekvienas gali kurti savo istoriją, pilną naujų žinių, idėjų, kūrybos ir bendravimo.

Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidės balandžio 23-iąją, UNESCO minimą Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. 2014-ieji paskelbti literatūros klasiko K.Donelaičio metais. Minėdami juos, balandžio 23 d., 12 valandą į rajono miestų ir kaimų bibliotekas pakviesime lankytojus skaityti šio rašytojo, lietuvių literatūros pradininko kūrinių. Valanda su K. Donelaičiu – skaitant, klausantis, prisimenant, mėgaujantis jo kūrybos unikaliu skambesiu – apjungs visas Lietuvos bibliotekas nuo didmiesčio iki kaimo ar miestelio.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu, balandžio 23-29 dienomis Švenčionių rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje ir filialuose vyks renginiai, kurie glaudžiai siejasi su asmenybės ugdymu, skaitymo įpročių šeimoje formavimu, kūrybiškumo skatinimu. Kiekviena Nacionalinės savaitės diena bus praleista skirtingai, atrandant ir išnaudojant vis kitas bibliotekų galimybes.

Laikas klasikai skiriamas lietuvių literatūros pradininko K.Donelaičio kūrybai. Bibliotekose vyks renginiai raginantys atrasti ir atgaivinti klasikos skaitymo malonumą ir dvasią (savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Pabradės ir Švenčionėlių miestų bibliotekose, Stanislavavo, Adutiškio, Milkuškų, Magūnų, Vidutinės, Strūnaičio kaimo filialuose). Kviečiamos šeimos ir jaunimas bibliotekose praleisti laiką, kartu skaityti knygas, bendrauti, diskutuoti (savivaldybės viešojoje bibliotekoje, Svirkų, Bačkininkų, Reškutėnų kaimo filialuose). Nacionalinės bibliotekų savaitės metu kviečiame įvairaus amžiaus lankytojus bibliotekose aplankyti parodas, dalintis įspūdžiais ir mintimis apie skaitytas knygas, susipažinti su šiuolaikinėmis bibliotekų paslaugomis. Suraskime laiko bibliotekai ir pažinkime ją. Daugiau informacijos apie Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius savivaldybės viešosios bibliotekos svetainėje adresu: www.svencioniuvb.lt.

Violeta BRUVINSKIENĖ

 
Reklaminis skydelis