Mes turime 157 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2256
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5649
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52975
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Krepšinio turnyre ,,Kai mūsų širdys plaka išvien“ pralaimėjusių nebuvo

2011 m. rugpjūčio 20 d., šeštadienis Nr. 60 (1107)

Krepšinio turnyras „Kai mūsų širdys plaka išvien“ – didžiausias šią vasarą vaikams surengtas renginys, kuriame dalyvavo daugiau nei 5000 vaikų iš visos Lietuvos. Projekte, kurio tikslas – didinti socialinės rizikos grupės vaikų užimtumą, fizinį aktyvumą ir puoselėti gražius tarpusavio santykius,dalyvavo 7-16 metų vaikai ir paaugliai, nepanorę vasaros atostogų metu likti be aktyvios veiklos.

Mūsų rajone įvyko du šio gražaus projekto renginiai – rugpjūčio 1 d. Pabradės ,,Žeimenos“ gimnazijos sporto aikštyne ir rugpjūčio 3 d. Švenčionių papildomo ugdymo centro sporto stadione, kur savo sportinius gebėjimus demonstravo vaikai iš Pabradės miesto, Pabradės, Adutiškio, Svirkų, Švenčionių miesto seniūnijų. Rajono pirmojo etapo renginiuose dalyvavo net 80 vaikų. Turnyro dalyviams norėjosi pasirodyti kuo geriau, nes laimėtojams buvo pažadėtas kelialapis į finalą Jonavoje. Visi dalyviai buvo apdovanoti Švenčionių rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro įsteigtais prizais, o nugalėtojai pasipuošė Švenčionių Papildomo ugdymo centro medaliais.

Rugpjūčio 11 d. į Jonavoje vykusį nacionalinį krepšinio turnyrą vaikai atvyko net iš 33 Lietuvos savivaldybių. Dalyvių iškilmingą eiseną lydėjo Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų „Geležinis vilkas“ orkestras. Kūno kultūros ir sporto centre susirinkusiems vaikams sveikinimo žodžius tarė Sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentro direktorius Zenius Martinkus bei Jonavos miesto meras Mindaugas Sinkevičius. Sėkmės varžybose vaikams atvyko palinkėti svečiai iš Kūno kultūros ir sporto departamento, Švietimo ir mokslo ministerijos, Vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigos. Neblėstančia jaunimo meile krepšiniui atvyko įsitikinti ir Lietuvos krepšinio legenda Anatolijus Čiupkovas. Su jaunaisiais turnyro dalyviais bendravo policijos bičiulis Amsis. Vaikai finalo dieną susipažino su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prevencinio autobuso ekspozicija. Visiems dalyviams buvo paruoštas ypatingas prizas – krepšinio kamuoliai su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės krepšininkų autografais. Padėti įteikti apdovanojimus atvyko ir jaunieji Lietuvos krepšininkai Šarūnas Vasiliauskas ir Edgaras Ulanovas.

Po žaidynių visi renginio dalyviai vyko į nuotykių parką „Lokės pėda“, ten Kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos batalionas laukė vaikų su kareiviška koše, karine ekipuote ir ginkluote.

Už pagalbą rajone organizuojant krepšinio turnyrą ,,Kai mūsų širdys plaka išvien“ Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dėkoja Švenčionių r. policijos komisariato specialistei R.Ilgevičienei, Pabradės miesto seniūno pavaduotojui E.Voršinski, Adutiškio seniūnui A.Piršteliui, Svirkų seniūnui P.Čapskui, Švenčionių miesto seniūnei I.Sinienei, šių seniūnijų socialiniams darbuotojams, taip pat Švenčionių Papildomo ugdymo centro direktoriui S.Podvoiskij, direktoriaus pavaduotojui D.Burokui ir kitiems aktyviai prisidėjusiems prie sėkmingo renginio įgyvendinimo rajone, o Švietimo skyriui už transportą ir degalus kelionei į Jonavą.

Aloyza AGLINSKIENĖ
Švenčionių r. sav. Visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė