Mes turime 380 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2062
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18263
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94293
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pabradės fanfarinio ir Pavoverės varinių dūdų orkestrų sėkmė

2014 m. balandžio 26 d. šeštadienis Nr. 31 (1369)

Balandžio 11, 12 d. Panevėžyje vyko XIV Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatas. Jame orkestrai pagal pajėgumą rungėsi keturiose kategorijose - A, B, C, D. Čempionate puikiai pasirodė Švenčionių rajonui atstovavę Bronislovo Vilimo vadovaujami Pavoverės varinių dūdų ir Pabradės fanfarinis orkestrai.

Pavoverės varinių dūdų orkestras praėjusiais metais iškovojęs „A“ kategorijoje Grand Prix ir atšventęs tik trejų metų gimtadienį, šiais metais jau rungėsi aukštesnėje „B“ kategorijoje, kur taip pat iškovojo pagrindinį prizą (Grand Prix) ir instrumentą baritoną. Orkestras, kaip „B“ kategorijos čempionas, kitais metais jau privalės rungtis aukštesnėje „C“ kategorijoje.

Trečią kūrybinės veiklos dešimtmetį gyvuojantis Pabradės fanfarinis orkestras Lietuvos orkestrų čempionatuose dalyvauja nuo 2004 metų kasmet jau 11-ą kartą, o pastaruosius šešerius metus atstovauja miestui ir rajonui aukščiausioje tarp mėgėjų orkestrų „D“ kategorijoje. Orkestrą šiais metais, kaip ir 2012 metais, antrą kartą lydėjo didelė sėkmė – jis tapo „D“ kategorijos nugalėtojais. Lietuvos čempionams Pabradės fanfariniam orkestrui taip pat įteiktas pagrindinis prizas – 2500 Lt.

Orkestro solistas Andrius Daugirdas bosine gitara atliko savo sukurtą ir kompozitoriaus Tado Šileikos aranžuotą kūrinį „Variacijos pagal Rodolphe Kreutzer etiudą“. Šio kūrinio atlikimas žiūrovų įvertintas ilgomis ovacijomis, o atlikėjui Andriui Daugirdui įteiktas diplomas kaip geriausiam solistui. Abu orkestrai taip pat įvertinti diplomais už geriausiai atliktą privalomąjį kūrinį. Šių metų žiuri pirmininkas buvo garsus šveicarų kompozitorius Oliver Waespi (čempionato privalomų kūrinių autorius), nariai – trombonininkas iš Šveicarijos, profesorius Armin Bachmann, olandų dirigentas Bert Langeler.

 
Reklaminis skydelis