Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3212
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13399
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89429
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Talkininkų rankos palengvino gamtos naštą 30 tonų

2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis Nr. 32 (1370)

Apmaudu, kai vieni šiukšlina, o kiti renka, bet taip jau yra, nes tie, kurie renka šiukšles, niekada jų nemėtys. Nors šiais metais ankstyvas pavasaris seniai sušildė gamtą, tradicinė akcija „Darom“ vyko įprastu laiku, baigiantis balandžiui, savaitgalį. Iki tol daug kas jau spėjo susitvarkyti savo teritorijas, tad viešose erdvėse talkininkų buvo daug. Rajono ekologas Algirdas Jurkevičius pirmadienį sumavo akcijos rezultatus. Juos galima vertinti dvejopai: džiugu, kad talkininkų buvo daug, bet liūdna, kad ir šiukšlių nevalyvi žmonės tiek daug primėtė. Ekologo duomenimis, akcijoje „Darom“ gamtą švarino apie 1770 dalyvių – 1140 moksleivių, kurie į darbą kibo jau penktadienį, ir 630 rajono savivaldybės bei jai pavaldžių įstaigų darbuotojų. Reikia pabrėžti, kad ekologas skaičiuoja tik oficialiai užsiregistravusius akcijos dalyvius, o iš tikrųjų jų buvo daug daugiau.

Švenčionyse 8 objektuose darbavosi apie 170 savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojų, kurie tvarkė ne tik miesto teritoriją, bet ir, kaip visada, pakelės miškelius aplink miestą – jie vis dar kenčia nuo išverčiamų šiukšlių.

Pabradėje aplinką tvarkė 26 savivaldybės atstovai.

Švenčionėliuose dirbo apie 60 savivaldybės talkininkų. Čia su talka vyko ir dar viena akcija „Žaliuojantys miestai ir miesteliai“. Jos metu vienoje gražiausių – Liepų gatvėje pasodinta 112 puikių, nemažų liepaičių, kurias dovanojo generalinė urėdija. Čia darbavosi ir rajono meras Vytautas Vigelis.

Svarbiausių talkos darbo priemonių – 6500 šiukšlių maišų ir 150 porų pirštinių – nupirkta iš savivaldybės Aplinkos apsaugos programos lėšų. Dar 3000 šiukšlių maišų ir 150 porų pirštinių skyrė VšĮ „Darom“, daugelis talkininkų pirštines atsinešė savo. Negalutiniais duomenimis, per akciją „Darom“ rajone surinkta apie 30 tonų šiukšlių. Tiek palengvėjo našta gamtai, kurią netvarkingi žmonės vis pasunkina.

Irena P AULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis