Mes turime 294 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2462
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12649
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88679
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Laimė dovanoti gerumą

2014 m. balandžio 30 d. trečiadienis Nr. 32 (1370)

Malda pažadina mūsų širdis, pasninkas ją sujaudina, o gailestingumas į tai atsiliepia išmalda. Pasninkaudamas žmogus grįžta prie esmės ir kovoja prieš egoistinius polinkius ir netikrus poreikius, kurie apriboja jo dvasinę laisvę ir sugebėjimą mylėti. Bevertis yra pasninkas, jei per jį nesuvalgytas maistas neatiduodamas alkstantiems. Bažnyčios tradicija išskiria tris atgailos formas: maldą, pasninką, išmaldą (aukojimą). Jos tebėra aktualios ir šiandien, bet tam, kad galėtume jas praktikuoti gyva širdimi, turėtume atverti naujas jų prasmes.

Pabradės „Ryto“ gimnazijos ateitininkams prasmingai išgyventi gavėnios laikotarpį padėjo nuoširdi veikla ir altruistiniai darbai. Norėdami prieš Verbų sekmadienį pradžiuginti Pabradės slaugos ligoninėje besigydančius senyvo amžiaus žmones, jaunieji ateitininkai nusprendė tinkamai pasiruošti šiam susitikimui: kelias savaites jie kruopščiai gamino dovanėles, išmoko eilėraštukų. Nuėję į slaugos ligoninę, vaikai aplankė sergančiuosius, kiekvieną palatą papuošė vazoje pamerktomis beržo šakelėmis, įteikė dovanėlių, deklamavo eiles, bendravo su besigydančiaisiais. Tokios gerumo akcijos ugdo mokinių kilniaširdiškumą, atjautą, moko bendrauti ir gerbti vyresnio amžiaus žmones.

Vyresnieji ateitininkai organizavo socialinę akciją „Dovanokime gerumą“, gamino pasninko dėžes ir ragino aukoti negendančius maisto produktus socialiai remtinoms šeimoms. Viena pasninko dėžė buvo pastatyta Pabradės „Ryto“ gimnazijoje, o kita - Pabradės Švenčiausios Mergelės Marijos Šeimos Karalienės bažnyčioje. Gavėnios pabaigoje visi surinkti maisto produktai, saldumynai buvo padovanoti neturtingoms šeimoms ir jų vaikams.

Ateitininkai, o labiausiai aplankytos šeimos, nuoširdžiai dėkoja visiems, ištiesusiems gerumo ranką.

Olė KAVALIŪNIENĖ

 
Reklaminis skydelis