Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5497
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19357
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91714
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Algio Jakšto apdovanojimų kolekciją papildė medalis iš Japonijos

2014 m. gegužės 10 d. šeštadienis Nr. 35 (1373)

Prieš penketą metų įsikūrusio gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ nariai savo fotografijas eksponuoja ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje rengiamose parodose. Net du klubo nariai – Normantė Ribokaitė (Dusetos) ir Algis Jakštas (Švenčionėliai) – sėkmingai sudalyvavo Japonijos fotografijos asociacijos organizuotoje fotografijų parodoje Tokijuje 74-ame tarptautiniame salone.

Ir nors Lietuvos fotomenininkų sąjungos nario, meno kūrėjo, Tarptautinės fotomenininkų federacijos (FIAP) nusipelniusio menininko (EFIAP) Algio Jakšto užsienyje dalyvautų parodų skaičius viršija porą šimtų, bet Japonijoje, viename seniausių pasaulyje Tokijo fotosalone jo darbai buvo eksponuojami pirmą kartą. 74-ajam Tokijo fotosalonui 691 fotografas iš 40 pasaulio valstybių pateikė 5395 fotografijas, iš jų parodai buvo atrinkta 80 fotografijų. Iš Lietuvos 21 fotografas buvo pateikęs 172 fotografijas. Į parodą buvo atrinkti tik 3 Lietuvos fotografų darbai. Malonu, kad 2 iš jų – „Žalio skėčio“ klubo nariai, o gauti apdovanojimai – gražūs medaliai ir katalogai – manau, suras garbingą vietą Normantės Ribokaitės ir Algio Jakšto kolekcijose bei paskatins tiek juos, tiek kitus klubo narius dar rimčiau dirbti ir siųsti fotografijas į tarptautines parodas, taip populiarinant senas tradicijas turinčią Lietuvos fotografiją ir, žinoma, mūsų nuostabų Lietuvos kampelį – Rytų Aukštaitiją.

Rimantas UDRAS

Gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ prezidentas

 
Reklaminis skydelis