Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3426
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10162
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54145
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro specialistai lankėsi Švenčionių rajone

2014 m. gegužės 17 d. šeštadienis Nr. 37 (1375)

Bene kiekvienam žmogui vienas brangiausių turtų yra sveikata. Deja, dažnai šis turtas iš tiesų pradedamas vertinti tuomet, kai susiduriama su sveikatos sutrikimais, todėl svarbu, kad sveikata būtų puoselėjama kasdien. Rūpindamiesi rajono gyventojų sveikatos stiprinimu ir išsaugojimu, Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras (toliau – Biuras) kartu su Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centru (toliau – SMLPC), balandžio 23 d. lankėsi Adutiškyje, kur susitiko su miestelio bendruomenės nariais.

Į Adutiškio miestelį atvykę specialistai buvo maloniai priimti naujai sutvarkytuose bendruomenės namuose. SMLPC Sveikatos mokyklos direktorius gyd. Zenonas Javtokas, Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėjos pavaduotojas Remigijus Zumeras, visuomenės sveikatos specialistė Rūta Babravičienė su susirinkusiais bendruomenės nariais diskutavo tokiomis sveikatos stiprinimo ir išsaugojimo temomis, kaip sveikatai palanki mityba, fizinio aktyvumo reikšmė sveikatai ir mankštinimasis, sveikas senėjimas, ligų profilaktika, o visuomenės sveikatos specialistė Vida Dubinskienė ne tik papasakojo, kaip reikia elgtis ir suteikti pirmąją pagalbą nelaimingų atsitikimų ir pavojingų gyvybei būklių metu, bet ir praktiškai tai pademonstravo. Adutiškio miestelio bendruomenės nariai įdėmiai klausė pasakojimų, patys bandė teikti pirmąją pagalbą nukentėjusiam žmogui, maloniai dalinosi savo patirtimi gvildenamomis temomis bei konsultavosi jiems rūpimais klausimais su SMLPC specialistais, kurie negailėjo gyventojams patarimų. Biuras tikisi, kad tokie renginiai rajone taps periodiniais ir padės stiprinti gyventojų sveikatą.

Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad net 50 procentų sveikata priklauso nuo mūsų pačių, t. y. nuo to, kaip mes maitinamės, kiek judame, kaip gebame kovoti su stresinėmis situacijomis, nuo mūsų darbo ir poilsio rėžimo ir panašių veiksnių. Tačiau vien žinojimas, kokia mityba yra palanki sveikatai, kiek laiko turi praleisti aktyviai judėdami, nestiprina sveikatos, todėl svarbu, kad turimos žinios būtų pritaikomos praktikoje. Rūpinkitės savo sveikata kasdien ir būkite sveiki!

Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras dėkoja Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centrui už nuoširdų bendradarbiavimą rūpinantis rajono gyventojų sveikata.