Mes turime 322 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1656
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87873
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Į vaikų globos namus – su knyga!

2014 m. gegužės 21 d. trečiadienis Nr. 38 (1376)

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kartu su „Mažojo princo fondu“, įgyvendinančiu iniciatyvą „Visa Lietuva skaito vaikams“, paminėjo Tarptautinę vaikų knygos dieną. Buvo pradėtas vykdyti socialinis projektas „Į vaikų globos namus – su knyga!“. Šis projektas įgyvendinamas jau trečius metus. Socialinio projekto „Į vaikų globos namus – su knyga!“ tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad globos namuose augantiems vaikams reikalinga ne tik materialinė parama, bet ir suaugusiojo individualus dėmesys, rūpestis ir šiltas bendravimas. Į visus Lietuvos vaikų globos namus buvo kviečiami rašytojai ir poetai pabendrauti su vaikais, paskaityti jiems knygų.

Šis projektas skatina vaikų domėjimąsi literatūra, atkreipia jų dėmesį į skaitymo įgūdžių lavinimą.

Gegužės 8 dieną į Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikų globos namus atvyko Švenčionių krašto fotomenininkas, poetas Algis Jakštas. Popietę-susitikimą pradėjome muzikiniu sveikinimu, kurio metu mergaitės Olga Selezniova, Vytautė Kučinskaitė, Giedrė Šriubėnaitė ir Oksana Selezniova deklamavo Algio Jakšto eiles, o pastarosios dainavo dainą „Barzdukų dainužėlė“, o Ernesta Puidokaitė atliko dainą „Aš skrisiu“.

Po muzikinio sveikinimo poetas Algis Jakštas vaikams papasakojo apie save ir jam gimstančias kūrybines mintis bei idėjas, taip pat pasakojo apie jo parašytas septynias poezijos knygas ir fotografijos meną, atsakinėjo į vaikų pateiktus klausimus. Poetas nuostabiai skaitė savo eiles. Eilėraščiuose nugulusios gilios mintys palietė ne vieną širdį, privertė susimąstyti tiek vaikus, tiek suaugusius.

Po svečio pasisakymo Socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoja Nadežda Spiridonovienė skaitė Algio Jakšto poeziją, vėliau vyko diskusija, kurios metu, išaiškėjo, kad mūsų tarpe yra vaikų, kuriančių ir rašančių eilėraščius. Žiūrint pro langą į lyjantį lietų, besiklausant poeto skaitomų eilių, ne vieną vaiką apėmė įkvėpimas. Giedrė Blaževič sukūrė eilėraštį „Meilė, kupina skausmo“, draugų paskatinta, garsiai perskaitė. Mūsų gerbiamas svečias, išklausęs Giedrę, pasakė mergaitei daug gražių, skatinančių kurti žodžių. Už drąsą ir ekspromtu sukurtą eilėraštį padovanojo jai savo naujausią knygą „Čia mano žemė“.

Atsidėkodami gerbiamam svečiui už apsilankymą Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikų globos namuose, poezijos skaitymą bei ištartus gražius žodžius įteikėme jam molinį suvenyrą – žuvelę, palinkėdami jam plukdyti savo kūrybą tolyn į platųjį pasaulį, ir kad jo poezija būtų išversta ir skaitoma kitomis kalbomis.

Neformalaus ugdymo pedagogė Lina Rodevičienė svečiui paskyrė ir padainavo dainą „Išdidumas“ jo paties eilėmis.

Lina RODEVIČIENĖ

Giedrė BLAŽEVIČ

 
Reklaminis skydelis