Mes turime 392 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4338
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20539
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96569
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių meno mokykloje – pirmasis rajoninis vokalinės muzikos festivalis

2014 m. gegužės 21 d. trečiadienis Nr. 38 (1376)

Neseniai Švenčionėlių meno mokykloje buvo surengtas I rajoninis vokalinės muzikos festivalis „Kol širdyje lakštingala giedos“. Pasak jo organizatorių Tatjanos Šapokienės, Irmos Asinavičienės ir Stelos Turicos, voklinės muzikos konkursų ar festivalių organizuojama labai mažai, tad švenčionėliškiai nutarė pralaužti ledus ir pirmieji surengti tokį festivalį. Kol kas tik rajoninį, tačiau po jo sėkmės ir gausaus dalyvių skaičiaus puoselėja mintį ateityje rengti ir platesnio masto renginį.

Gausiausias dalyvių būrys buvo iš Švenčionėlių meno mokyklos, atvyko nemažai dalyvių ir iš Pabradės meno mokyklos, taip pat pasirodė Švenčionėlių progimnazijos ir Mindaugo gimnazijos vokalinių kūrinių atlikėjai.

Vokalinės muzikos festivalis prasidėjo šeimininkų – Švenčionėlių meno mokyklos mokytojo Gyčio Šalnos vadovaujamo „Junior“ choro nuotaikingu pasirodymu. Toliau visų dėmesį prikaustė Pabradės meno mokyklos mokytojos Margaritos Matiušonok vadovaujamas jaunučių choras, ausį maloninęs harmoningu dainavimu, o akį – darniais scenine apranga ir elgesiu.

Kelias valandas trukęs I rajoninis vokalinės muzikos festivalis, parodė, kad pirmasis blynas anaiptol ne prisvilęs, o puikiai iškepęs – gerai dainavo ir chorai, ir ansabliukai, ir duetai, ir solistai. Nesvarbu – didesni ar mažesni, ilgiau ar trumpiau mokęsi dainavimo paslapčių. Visi pasirodė puikiai. O ir repertuaras pasirinktas įvairus, tinkantis visiems skoniams bei atitinkantis dalyvių vokalines ypatybes. Čia skambėjo ir liaudies, ir lietuvių, ir užsienio, ir net neprofesionalių autorių sukurti kūriniai.

Pastarosiomis dienomis kaip tik vyksta priėmimas į Švenčionėlių meno mokyklos įvairias specialybes, tad visi, kurie nori tobulinti savo gebėjimus, turiningai ir smagiai leisti laiką, o savo pasiekimus demonstruoti festivaliuose bei konkursuose, tikrai suras šioje meno bendruomenėje savo vietą.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis