Mes turime 409 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2971
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19172
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95202
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pasieniečiai pričiupo neblaivų ir neturintį dokumentų vairuotoją

2014 m. gegužės 23 d. penktadienis Nr. 39 (1377)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad pirmadienį vakare VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Girdėnų kaimu patikrinti stabdė keliu Adutiškis – Švenčionys važiavusį lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“. Pasienio su Baltarusija ruože mašiną vairavęs vyras nepakluso aiškiai išreikštam uniformuotų pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, padidino greitį ir nuvažiavo Jurgeliškės kaimo link.

Bėglį pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu bei darsyk pareikalavo sustoti įjungę garso bei šviesos signalus. Trumpos gaudynės baigėsi už 3 kilometrų ties Jurgeliškių prieigomis. Čia vairuotojas turėjo sumažinti greitį dėl prasto kelio ir buvo tuoj pat sulaikytas.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 31 metų Švenčionių rajono gyventojas. Vyras prie vairo sėdo ne tik neturėdamas pasienio ruože privalomų asmens dokumentų bet ir padauginęs alkoholinių gėrimų. Įtartiną vairuotojo elgesį pastebėję pasieniečiai į įvykio vietą iškvietė Švenčionių rajono policijos komisariato ekipažą. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas – 3,27 promilės.

VSAT pareigūnai švenčioniškiui pradėjo administracinių bylų teisenas dėl Pasienio režimo taisyklių pažeidimo bei dėl atsisakymo sustabdyti transporto priemonę. Už pastarąjį pažeidimą vyrui gresia bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų.

Švenčioniškis bei jo vairuotas automobilis perduoti policijos pareigūnams, kurie savo ruožtu vyrą baus už vairavimą išgėrus.

„Švenčionių krašto“ inf.

 
Reklaminis skydelis