Mes turime 623 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8737
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27158
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:108907
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Viasat“ siurprizas – kelionė į Paryžių ir Disneilendą

2011 m. rugpjūčio 27 d., šeštadienis Nr.62 (1109)

Skaitmeninė palydovinė televizija „Viasat“ , kaip ir kasmet, organizavo konkursą savo klientams. Šįkart jame galima buvo laimėti kelionę visai šeimai į „Disneilendą“ Paryžiuje.

 

Paryžiaus nepamirši niekada

Paryžius, Paryžius... Šis miestas turi savitą nepakartojamą aurą. Net ir trumpai pabuvęs jame visą gyvenimą nepamirši Paryžiaus savitumo ir žavesio. Taip, šiais laikais, ko gero, nesunku ten nuvykti, bet kai ima ir nukrenta lyg iš dangaus bilietai į Paryžių, nori nenori, tai pribloškia. Taip nutiko Almantui Steponėnui, gyvenančiam Adutiškio miestelyje. Jis „Viasat“ skelbtame konkurse laimėjo kelionę į „Disneilendą“ visai šeimai. Rugpjūčio 12-15 d. Almantas ir Linutė drauge su vaikais Eimantu ir Viktorija mėgavosi nuostabia kelionė. „Viasat“ laimėtojams dovanojo ne tik lėktuvo bilietus – buvo pasirūpinta viskuo: kelionės draudimu, prabangiu viešbučiu Paryžiaus centre, bilietais į „Disneilendą“, šeimą pasitiko ir ekskursijose lydėjo gidas. Steponėnų šeimai beliko mėgautis nuostabia kelione.

 

Visa šeima mėgsta „Viasat“ ir rekomenduoja draugams

- Patys „Viasat“ paslaugomis mes naudojamės keletą metų. Man ypač patinka sporto laidos, istorinės programos. Žmona Linutė, dukra Viktorija ir sūnus Eimantas taipogi turi savo mėgstamas laidas. Šiemet pasiūliau prisijungti prie „Viasat“ klientų būrio ir draugui. Taip įgijau teisę dalyvauti „Viasat“ skelbtoje loterijoje, - sako Almantas Steponėnas, o po trumpos pertraukėlės tęsdamas savo pasakojimą prisiminė ir tą dieną, kai sulaukė netikėto skambučio iš „Viasat“. - Tų prizų lošime buvo įvairių. Net nežinojau, kad tarp prizų yra ir kelionė. Gal po pusės mėnesio sulaukiau skambučio, o kai sužinojau, kad laimėjome kelionę į Paryžių, „Disneilendą“, tikrai nepatikėjau. Juk dabar dažnai ir įvairiausi aferistai gali paskambinti. Nepatikėjo šia žinia ir kiti šeimos nariai.

 

Pirmasis vertingas laimėjimas

- Nieko rimto gyvenime išskyrus keletą litų nebuvome laimėję, o čia kelionė į Paryžių visai šeimai – negi imsi ir patikėsi, kad taip gali būti, - sako Linutė Steponėnienė.

Tik po to, kai po kokios savaitės sulaukė dar vieno skambučio iš „Viasat“, lyg ir pradėjo tikėti aplankiusia sėkme. Taip, sėkme, nes išskristi į Paryžių keturių asmenų šeimai ir ten pagyventi keletą dienų kainuoja nemažus pinigus. Ir visgi galutinai tuo, kad laimėjo kelionę į Paryžių ir „Disneilendą“, Almantas Steponėnas su šeima patikėjo tik tada, kai „Viasat“ atstovybėje Vilniuje jiems buvo įteiktas simbolinis bilietas į Paryžių. Visi džiaugėsi būsima kelione į Paryžių, gal tik sūnus Eimantas iš pradžių didelio entuziazmo nerodė, bet dabar džiaugiasi galėjęs apsilankyti vienoje pasaulio kultūros sostinių – Paryžiuje. Tiesa, prieš išvykstant dar reikėjo psichologiškai pasirengti skrydžiui lėktuvu. Iš šeimos tik vienas Almantas buvo skridęs, o kiti – ne.

 

Pirmąją dieną – Paryžiaus įžymybės

- Buvo iš tikrųjų baisoka, - šyptelėjusi sako Linutė Steponėnienė. Žinoma, pirmasis skrydis visiems – savotiškas Rubikono peržengimas, bet kai pakyli virš žemės ir matai pro iliuminatorių motinėlės žemės beribius tolius, visos baimės dingsta.

Skrido iš Vilniaus oro uosto per Varšuvą. Taip turėjo puikią progą palyginti oro uostų dydį, šiuolaikiškumą, o kai paklausiau, kaipgi sekėsi Paryžiuje ir kokie patys įsimintiniausi įspūdžiai, visi beveik choru atsakė, kad labai geri, nuoširdūs žmonės. Kaip vėliau išaiškėjo ir pokalbio metu, „Viasat“, dovanodama kelionę, pasirūpino ir tuo, kad ta kelionė vyktų sklandžiai, kad, nuskridus į Paryžių, nereikėtų sukti galvos, kaip čia iš oro uosto į miestą bei viešbutį nusigauti. Atvykusius Paryžiaus oro uoste pasitiko vairuotojas, kuris nuvežė Almantą su šeima į viešbutį, ir ne bet kokį, o keturių žvaigždučių, stovintį beveik miesto centre netoli įžymiosios Paryžiaus operos. Buvo pasirūpinta ir gidu. Su Paryžiumi juos supažindino gidė rusė, gyvenanti ten jau 30 metų. Pirma iš beveik keturių dienų buvo skirta susipažinti su Paryžiumi. Steponėnai aplankė Paryžiaus operos pastatą, Eifelio bokštą, pabuvojo prie įžymiosios Triumfo arkos, prie stiklinės piramidės – įėjimo į Luvrą. Gaila, kad neužteko laiko aplankyti patį Luvrą. Visur buvo minios norinčių aplankyti Paryžiaus įžymybes, bet ir tai, ką pamatė, paliko neišdildomą įspūdį. Argi galima pamiršti įspūdžius, patirtus plaukiant Senos upe? Ta valanda prabėgo kaip akimirka. Juk aplinkui tiek nuostabios architektūros šedevrų, o ir pačios krantinės sutvarkytos, pritaikytos kultūringam laiko praleidimui. Nori sportuoti – tam įrengto aikštelės, nori ilsėtis – prašau, nori skaityti – čia pat gali nusipirkti knygą. Eifelio bokštą aplankė ir vakare, pamatė, kaip įsižiebia nuostabi bokšto iliuminacija.

 

Smagus nuotykis

- Grįždami vakare į viešbutį patyrėme smagų nuotykį – būdami netoli viešbučio, niekaip jo negalėjome rasti, o suklaidino mus tai, kad kai ryte išėjome iš viešbučio, gatvelė buvo gerokai siauresnė – jau vyko prekyba, o vakare, pasirodo, paviljonai uždaromi ir nustumiami į šalį. Ta pasikeitusi aplinka ir suklaidino. Buvome jau gerokai pavargę, o surasti savo viešbučio negalėjome. Pasiūliau susistabdyti taksi, kuris nuvežtų iki viešbučio. Susistabdėme. Priėjus sūnui, kuris nustebino geromis anglų kalbos žiniomis, taksi vairuotojas jam kažką paaiškino ir nuvažiavo. Taksistas paaiškino, kaip nueiti iki viešbučio. Teko ir antrą taksi susistabdyti, situacija pasikartojo, tik šį kartą taksisto paaiškinimas mums padėjo surasti savo viešbutį. Abejoju, ar mūsų taksi vairuotojai Vilniuje nebūtų atsisakę lengvo uždarbio, - įspūdžiais apie pirmą dieną Paryžiuje pasidalino Linutė Steponėnienė.


„Disneilendo“ pasaka ir Monmartro egzotika

Antra diena buvo „Disneilende“. Ir iš ten atsivežta daug neišdildomų įspūdžių. Juk ir suaugusiems kartais verta sugrįžti į pasaką. Almantas Steponėnas sako, kad visą apsilankymo laikotarpį juos stebino mandagumas, kultūringumas, paslaugumas ir tolerancija. Trečią dieną nemažai važinėjo Paryžiaus metro ir aplankė menininkų Meką – Monmartrą. Monmartro savitumas, specifika taipogi paliko neišdildomą įspūdį. Monmartras ir liks Monmartru. Ta meno aura ir po daugelio metų bus juntama. Greitai prabėgo ir paskutinė diena Paryžiuje. Laukė skrydis į namus. Ir nors namų ilgesys jau buvo nemažas, bet įspūdžiai buvo žodžiais neapsakomi. Dabar, jau praėjus pusantros savaitės, tie įspūdžiai lyg ir susigulėjo, bet „Viasat“ žaidime laimėtos dovanos nepamirš nė vienas. Tokie malonūs siurprizai praskaidrina mūsų kasdienybę.

 

„Viasat“ dovana – vestuvių sukakčiai

Beje, kelionė į Paryžių sutapo su Almanto ir Linutės Steponėnų vestuvių data. Prieš 19 metų, rugpjūčio 15-ąją, jie susituokė, o 2011 rugpjūčio 15-ąją sugrįžo su vaikais iš Paryžiaus. Sėdėdami prie kavos puodelio, skanaudami Viktorijos iškeptą obuolių pyragą, dar ilgokai šnekučiavomės apie kelionę, apie tai, kad dar liko daug neaplankytų įžymių vietų, muziejų, ir norą dar kartą sugrįžti į Paryžių bei dar geriau pažinti tą vieną nuostabiausių pasaulio miestų.


Ištikimi „Viasat“ žiūrovai Steponėnai pasiūlė savo draugams užsisakyti šią paslaugą ir laimėjo kelionę į Paryžių visai šeimai. Panašių konkursų „Viasat“ planuoja organizuoti ir ateityje.

Algis JAKŠTAS