Mes turime 166 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3040
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6433
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53759
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„Tele2“ mobilusis internetas – jau beveik visoje Lietuvoje

2014 m. gegužės 31 d. šeštadienis Nr. 41 (1379)

Mobilusis internetas jau greit visiems bus toks pat būtinas kaip skambučiai ar SMS žinutės. Remiantis telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ statistika, per pastaruosius dvejus metus mobiliojo interneto duomenų vartojimas Lietuvoje išaugo net penkis kartus. Per tą laiką mobiliuoju internetu ėmė naudotis 2,5 karto daugiau žmonių nei 2012 m.

Matydama tokį mobiliojo interneto populiarumą, bendrovė „Tele2“ toliau plečia savo 3G ryšio tinklą ir užbaigė jau įdiegtos mobiliojo interneto įrangos atnaujinimą.

 

Išplėstas mobiliojo interneto tinklas

„Tele2“ 3G tinklo aprėptis dabar yra beveik 91 proc. Lietuvos teritorijos (signalo stiprumas – -105 dBm). Vartotojams tai užtikrina galimybę laisvai naršyti „Tele2“ mobiliajame internete praktiškai visur šalyje.

Operatorių tinklo aprėpties matavimus atliekanti Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) paskelbė, kad nuo praėjusių metų pabaigos „Tele2“ tinklas išsiplėtė į dar dešimtadalį Lietuvos. Tai yra antras didžiausias 3G tinklas Lietuvoje.

„Stengiamės siūlyti ne tik geriausią kainą, bet ir aukštą kokybę. Tam tinklą toliau plečiame. Mobiliojo interneto kainas nuolat mažiname, todėl jis tampa būtina paslauga. Turime užtikrinti, kad žmonės nepermokėdami galėtų naršyti visur“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

 

Baigtas mobiliojo tinklo modernizavimas

Vykdydama 3G ryšio tinklo plėtrą, „Tele2“ užbaigė ir jau įrengto viso mobiliojo ryšio tinklo modernizavimą. Nuo 2012 m. balandžio iki šių metų gegužės bendrovė atnaujino 870 bazinių tinklo stočių ir įrengė 150 naujų. Iš viso į tinklo modernizavimą „Tele2“ investavo daugiau nei 77 mln. litų.

„Tele2“ tinklas dabar yra ypač pažangus. Dalį modernizavimo naudos klientai jau pajuto. Mobilusis ryšys ir internetas yra kokybiškesni, padidinome tinklo aprėptį ir patikimumą. Didžiąją dalį modernaus tinklo privalumų atskleisime ateityje – naujausios technologijos leis paslaugas klientams siūlyti už geriausią kainą“, – teigė P. Masiulis.

Atnaujintas „Tele2“ 3G ryšio tinklas sparčiu mobiliuoju internetu už sumažintą kainą leidžia naudotis dar didesnei daliai Lietuvos gyventojų. Tai ypač svarbu populiarėjant išmaniesiems telefonams.

Naujos ir modernizuotos „Tele2“ bazinės ryšio stotys išsiskiria mažesnėmis sąnaudomis ir lanksčiu technologiniu pritaikymu. Priklausomai nuo klientų poreikių skirtingose vietovėse, jos gali būti naudojamos kaip 2G, 3G, 4G ir dar tik kuriamų ateities ryšio kartų stotys. Ateityje „Tele2“ tai leis naujos kartos ypač spartaus 4G (LTE) ryšio paslaugas pradėti teikti be didesnių investicijų ir už gerą kainą.

Plačiau apie „Tele2“ ryšio plėtrą ir paslaugas galima sužinoti artimiausiame bendrovės salone arba nemokamu trumpuoju numeriu 117.