Mes turime 598 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5253
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23674
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105423
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Bibliotekos jaunimui

2014 m. birželio 4 d. trečiadienis Nr. 42 (1380)

Savanorystės reikšmė ypatinga dėl įnašo kuriant visuomenės gerovę, stiprinant socialinius ryšius, įtraukiant piliečius į aktyvų dalyvavimą visuomenės ar vietos bendruomenės gyvenime. Jaunimui, neturinčiam darbo patirties, savanorystė gali būti puiki alternatyva ugdyti kompetencijas, prieinama ir naudinga terpė asmenybės tobulėjimui. Kaip atlygį už savanorišką darbą žmogus gauna žinias, susikuria bendraminčių ratą, įgyja patirties, užmezga naudingus ryšius, praplečia pasaulėžiūrą.

Švenčionių r. savivaldybės viešoji biblioteka dalyvauja valstybės projekte „Neformaliojo švietimo paslaugų plėtra per savanoriškos veiklos stiprinimą bibliotekose: „Bibliotekos jaunimui“. Projektas skirtas nedirbantiems 18-29 metų jaunuoliams, siekiant suteikti jiems motyvacijos, žinių bei darbo įgūdžių. Projektas vykdomas drauge su 40 -čia Lietuvos bibliotekų. Tai sudaro sąlygas jaunuoliams po mokymų įgyti darbo patirties savanoriškai prisidedant prie savo miesto bibliotekos numatytų renginių organizavimo.

Gegužės 21-23 dienomis Švenčionių r. savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko asmeninių ir bendravimo kompetencijų mokymai jaunimui. Lektorė Jūratė Baguckaitė mokė, kaip galima panaudoti savo stipriąsias asmenybės puses, kaip įtakoti kitų sprendimus, identifikuoti savo norus, įvertinti galimybes. Susirinkusieji mokėsi bendrauti, spręsti konfliktus, įveikti stresą, efektyviai planuoti laiką ir dirbti komandoje. Gegužės 26-27 dienomis jaunuoliai su lektoriumi Pauliumi Briedžiu mokėsi dirbti su 3D modeliavimo programa. Projekto teorinių mokymų dalyviai gavo sertifikatus. Pageidaujantys įgyti darbo patirties jaunuoliai pasiliko savanoriškai praktikai Vaikų literatūros skyriuje, kuri vyks birželio-liepos mėn. Praktikos metu dalyviai, organizuodami  renginius vaikams, įgys konkrečios patirties projekto valdymo, darbo ir renginių organizavimo su vaikais srityje.

Laima STRAKŠIENĖ