Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2460
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12647
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88677
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kelias į praeitį

2014 m. birželio 7 d. šeštadienis Nr. 43 (1381)

1941 m. birželio 14-osios naktį prasidėję masiniai lietuvių trėmimai į Sibirą iki šiol yra tarsi kraujuojanti žaizda, kasmet raginanti atsigręžti į vis labiau tolstančią praeitį. Švenčionėlių kultūros centre jau susiklostė tradicija iškilmingai ir originaliai paminėti šį skausmingą Lietuvos istorijos momentą, dėl kurio mūsų tautai buvo suduotas didžiulis smūgis – išnaikintas arba ilgiems dešimtmečiams iš visuomenės gyvenimo eliminuotas ryškiausias ir daugiausiai pasiekęs gyventojų sluoksnis: politikai, ūkininkai, verslininkai, inteligentai ir t.t.

Šiemet Švenčionėliuose birželio 14 d., šeštadienį, Gedulo ir Vilties dienos renginiams yra skirtas tęstinis projektas „Kelias į praeitį“. Viskas prasidės 11 val. Mišiomis Švenčionėlių bažnyčioje, po to – eisena prie Švenčionėlių geležinkelio stoties, iš kurios prikimšti mūsų žmonių gyvuliniai vagonai dardėjo į atšiauraus ir tolimo Sibiro lagerius. Prie paminklinio akmens vyks minėjimas, gyva istorijos pamoka ir prisiminimų popietė „Ko dar nepasakojau“, piešiančių vaikų dailės pleneras „Vilties paukščiai“.

Švenčionėlių geležinkelio stotyje veiks knygų, dokumentų ir kitų leidinių trėmimų ir sovietinės okupacijos tema ekspozicija iš Švenčionėlių bibliotekos fondų.

„Mintimis nueisime tą sunkų kelią į praeitį, prisiminsime padėjusius galvas Sibiro platybėse, pasidžiaugsime kartu su tais, kuriems pavyko išlikti ir sugrįžti į tėvynę Lietuvą, ir su viltimi žvelgsime į ateitį, kad daugiau nė vienam žmogui netektų patirti tremtinio dalios“, - sakė projekto rengėjai, kviesdami visus į prasmingą ir įdomų renginį, skirtą Gedulo ir Vilties dienai.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis