Mes turime 414 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4150
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14337
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90367
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajone vyko patikros Rožiniame autobusėlyje

2014 m. birželio 21 d. šeštadienis Nr. 47 (1385)

Birželio 16 d., sekmadienį, Švenčionių rajone lankėsi Rožinis autobusėlis su gydytojų ir „Nedelsk“ projekto koordinatorių komanda. Pabradėje ir Švenčionėliuose per dieną buvo patikrinta apie 100 moterų. Ir Pabradėje, ir Švenčionėliuose autobusėlis stovėjo prie kultūros centrų, tad projekto organizatoriai labai dėkingi Švenčionių r. savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjai, kultūros centrų direktoriams, šių įstaigų darbuotojams, Visuomenės sveikatos biurui ir visiems kitiems pagalbininkams, kurie prisidėjo prie autobusėlio sklandaus darbo mūsų rajone.

Moterų noras pasitikrinti krūtis Rožiniame autobusėlyje buvo didelis, skambino ir teiravosi apie tokią galimybę daug daugiau negu per dieną gydytoja autobusėlyje gali priimti. Kelioms patikrintoms rasta įtarimų dėl krūties vėžio ir rekomenduota atvykti į Vilnių atlikti išsamius tyrimus.

Gydytoja labai skatino 50-69 metų moteris naudotis valstybės finansuojama atrankinės mamografijos programa, kvietė neapsileisti ir būtinai rasti laiko pasirūpinti savimi ir pasinaudoti valstybės finansuojamu tyrimu. Gaila, bet Rožiniame autobusėlyje buvo atėjusių ir vyresnio amžiaus moterų, kurioms tai buvo apskritai pirmasis vizitas pas gydytoją tikrintis krūtis.

Kol moterys laukė prie autobusėlio, jos galėjo pažiūrėti mokomąjį filmuką, visoms buvo išdalinta „Nedelsk“ projekto lankstinukai su aktualia informacija, atsakyta į visus klausimus.

Džiaugiamės, kad projekto organizatoriai sulaukė labai daug gražių padėkos žodžių už suteiktą galimybę pasitikrinti, o pora padėkų sujaudino net iki graudulio, nes moterys dėkojo už išgelbėtas gyvybes... Prieš kurį laiką Rožinio kaspino autobusėlyje dviem mūsų rajono moterims buvo rasta įtarimų dėl vėžio, jos skubiai atliko papildomus tyrimus Santariškėse, buvo gydomos ir dabar džiaugiasi, kad tada lemtingai ir laiku pravėrė Rožinio autobusėlio duris.

Projekto „Nedelsk“ akcijas remiaŠvenčionių rajono savivaldybė.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis