Mes turime 567 svečius ir 1 narį online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4872
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23293
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:105042
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

S.Jesenino poezijos popietė Adutiškyje

2014 m. liepos 2 d. trečiadienis Nr. 49 (1387)

Sergejus Jeseninas – ko gero, vienas populiariausių 20-ojo amžiaus pradžios Rusijos poetų, kurio eilės žavi ir žavės. Tuo dar kartą galima buvo įsitikinti pabuvojus Adutiškio bendruomenės centre vykusioje popietėje, skirtoje S.Jesenino poezijai. Įdomiausia tai, kad šios popietės iniciatorius – sporto entuziastas Josifas Jarošas. Jis ir pats skaitė S.Jesenino eilėraščius. Ir, reikia pripažinti, kad skaitė gerai.

Apie S.Jeseniną ir jo kūrybą kalbėjo Švenčionių PRC rusų kalbos mokytoja Janina Raslanienė. Kaip jau minėjau, Jesenino eilėraščius skaitė Josifas Jarošas, o romansus ir dainas, parašytas S.Jesenino eilėmis, atliko Rita Praničiuk ir Stanislav Podvoiskij.

Kiekvienas išgirstas eilėraštis, daina ar romansas rado kelią į gausiai susirinkusių žiūrovų širdis, todėl ir tos pora valandų prabėgo labai greitai. Tai buvo vienas iš gana retai pasitaikančių atvejų, kai norisi, kad renginys nesibaigtų.

Padėkos žodžius popietės organizatoriui Josifui Jarošui ir atlikėjams tarė vicemerė Raja Krupenina, Adutiškio seniūnas Arūnas Pirštelis, Švenčionių viešosios bibliotekos direktorė Leonarda Vilčiauskienė, Adutiškio vidurinės mokyklos direktorė Milda Stūglienė ir Adutiškio girininkijos girininkas Eimutis Valiukas, o patys nuoširdžiausi žodžiai – žiūrovų aplodismentai.

Kai po renginio paklausiau Josifo Jarošo, kaipgi kilo mintis surengti tokią poezijos popietę, jis atsakė, kad sugrįžęs iš Sergejaus Bezrukovo koncerto Vilniuje, kurio metu skambėjo S.Jesenino eilėraščiai, dainos ir romansai, parašyti šio poeto eilėmis, pagalvojo, o kodėl kažko panašaus nepadarius rajone. Juk daug S.Jesenino eilėraščių žino ir moka, teliko surasti dainų ir romansų atlikėjus, o kai atlikėjai buvo surasti, teliko sudėlioti programą ir pirmyn. Taip ir atsitiko. Tiesa, kaip sakė Josifas Jarošas, renginio metu buvo daug improvizacijos, bet nuo to programa tapo dar įdomesnė.

Algis JAKŠTAS