Mes turime 432 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4107
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20308
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96338
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Meras pasveikino Lietuvos studentų sąjungą dvidešimtmečio proga

2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis Nr.65 (1112)

Jau rašėme, kad rugsėjo 1 d. į mūsų rajoną buvo atvykęs bene didžiausios Lietuvoje jaunimo organizacijos Lietuvos studentų sąjungos, vienijančios apie 120 tūkstančių narių, prezidentas Dainius Dikšaitis.

Po rugsėjo 1-osios šventės Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijoje jį ir rajono tarybos narį Darių Veličką priėmė Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, kuris pasveikino Lietuvos studentų sąjungos prezidentą, o jo asmenyje ir visą organizaciją, gražaus 20 metų jubiliejaus proga. Susitikimo metu buvo pasikeista nuomonėmis apie mokslą, studijas. Mero nuomone, Lietuvoje, ko gero, per daug universitetų, nes visi nori studijuoti, o dirbti jau beveik nelieka kam. Lietuvoje vyrauja klaidinga nuomonė, kad visi būtinai turi siekti aukštojo mokslo, o pasaulyje yra kitaip, ten ir gabūs jauni žmonės renkasi darbininkiškas profesijas. Juk svarbu, kad žmogus galėtų save visiškai realizuoti gyvenime. Kita problema – prastas profesinis orientavimas, profesinių mokyklų rengiamų profesijų neatitikimas rinkos poreikiams. Su šia mero Vytauto Vigelio nuomone sutiko Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis ir rajono tarybos narys Darius Velička. Susitikimo metu buvo aptarti ir kiti aktualūs klausimai.

Algis JAKŠTAS
 

 
Reklaminis skydelis