Mes turime 214 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1227
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15226
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:62552
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Išskleiskime gerumo skėčius

2014 m. rugpjūčio 20 d. trečadienis Nr. 62 (1400)

Rugpjūčio 9 d. Sarių kaime, prie Sarių ežero, vyko dienos stovykla „Išskleiskime gerumo skėčius“ - vaikus globojančioms ir įsivaikinusioms šeimoms. Stovyklos „Išskleiskime gerumo skėčius“ veikla vykdyta įgyvendinant „Globėjų ir įtėvių paieškos, rengimo, atrankos, konsultavimo ir pagalbos jiems teikimo paslaugų“ projektą „Išsipildžiusi svajonė“, finansuojamą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

Savo gerumo skėčius išskleidė Švenčionių rajono globėjai ir įtėviai su šeimomis. Stovyklos tikslas – paskatinti atskiras šeimas bendrauti, mokytis dalintis šiluma, stiprinti užsimezgusius tarpusavio ryšius.

Nuostabioje medžių žalumos apsuptyje prie Sarių ežero įsikūrė visi stovyklos dalyviai. Ne tik nuostabi gamta ir oras, bet ir aktyviam bei pasyviam poilsiui pritaikytos erdvės stovyklavietė, tiesiog skatino pozityviai bendrauti, kurti, dalintis tarpusavio patirtimi. Šeimos kartu kibo į „darbus“. Kiekviena šeima kūrė savo šeimos prisistatymus ir šūkius. Sportinių žaidimų ir varžybų taip pat netrūko. Su dideliu azartu ir noru laimėti tiek vaikai, tiek suaugę rungėsi iš visų jėgų, kovojo linksmųjų žaidimų rungtyse. Vieniems mažyliams didelį džiaugsmą sukėlė maudynės, kitiems labai patiko pozuoti prieš foto objektyvą, tryško vaikiškas juokas užpildantis tėvų širdis laime ir vidine ramybe. Stovyklose vaikai gerina savo socialinius įgūdžius, mokosi užmegzti ryšius su naujais žmonėmis, bendrauti bei išsakyti savo jausmus. Stovyklos uždarymo metu taip pat netrūko teigiamų emocijų. Visiems stovyklos dalyviams buvo įteikti diplomai, kiekviena šeima už dienos nuopelnus apdovanota dovanomis.

Prisiminkite savo vaikystę. Kas ryškiausiai išlikę prisiminimuose? Šventės. Tradicijos. Unikalūs Jūsų šeimos ritualai. Tai yra tie dalykai, kurie sukelia ryškias, malonias emocijas. Gal net prisimenate jų kvapą, skambėjusią muziką, artimųjų juoką. Tradicijos gali būti ir nuostabūs maži dalykėliai, kurie dažniausiai nereikalauja specialaus elgesio, ypatingų įvykių, tačiau sukelia jausmus, nusėda atmintyje, kuri leidžia vėl ir vėl juos patirti. Jos atskleidžia šeimos vertybes ir gyvenimo prioritetus. Mokymasis per kūrybą ir bendravimą yra vienas geriausių būdų įsisavinti naują informaciją bei puikiai praleisi laiką, juk, psichologų teigimu, būtent įspūdžiai ir emocijos geriausiai lavina vaikų protą.

Taip ir po šios pirmosios stovyklos Švenčionių rajone visi dalyviai linkėjo, kad pirmoji tokio pobūdžio stovykla taptų gražia tradicija vaikus globojančioms ir įsivaikinusioms šeimoms.

Dėkojame Sarių seniūnei Janinai Jankevičiūtei bei seniūnijos darbuotojams už nuoširdų geranoriškumą ir bendradarbiavimą organizuojant stovyklą.

Ilona GINKO

Ligita CHADZEVIČIENĖ