Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3527
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13714
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89744
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono moksleivius vežios dar du nauji geltoni autobusai

2014 m. rugpjūčio 30 d. šeštadienis Nr. 65 (1403)

Ketvirtadienį, rugpjūčio 28 d., Nepriklausomybės aikštė šalia Seimo atrodė neįprastai – pilnutėlė balionais papuoštų geltonų autobusų. Beveik visų rajonų savivaldybių vadovai, švietimo įstaigų atstovai laukė iškilmingo momento – šių autobusų perdavimo šeimininkams.

Artėjant mokslo metams Švietimo ir mokslo ministerija pagerino mokinių vežimą, skirdama šalies rajonų savivaldybėms 48 naujutėlaičius geltonus „Volkswagen Crafter“ markės autobusus, kuriuose yra 19 sėdimų vietų mokiniams. Mokykliniams autobusams įsigyti šiemet buvo skirti 6 milijonai litų. Iš 48 geltonųjų autobusų, išriedėjusių po vieną į skirtingus rajonus, vienintelei Švenčionių rajono savivaldybei ministerija skyrė du autobusus. Rajono meras Vytautas Vigelis sakė, kad jie bus perduoti Adutiškio vidurinei ir Švenčionių pradinei mokykloms. Dabar visos rajono mokyklos turi geltonuosius autobusus. Jų paskirtis gerokai platesnė, negu vežioti moksleivius į mokyklą. Pasak švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, mokykloms svarbu turėti savo autobusą, juo mokiniai ne tik saugiai ir greitai pasiekia mokyklą, o paskui namus, bet ir keliauja į įvairius renginius: koncertus, konkursus, sporto varžybas. „Noriu palinkėti, kad šie spalvingi, nuotaikingi autobusiukai visus vaikus vežiotų ne tik patogiai, bet ir saugiai“, - linkėjo ministras.

Autobusus savivaldybėms perdavė Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis. Šventėje dalyvavo savivaldybių merai, mokyklų vadovai, keletas mokinių. Savivaldybių merų vardu dėkojo Utenos meras Alvydas Katinas ir Krašuonos progimnazijos moksleiviai.

Kartu su autobusais savivaldybėms pirmą kartą bus įteikti ir alkotesteriai, kaip pagalba mokykloms įgyvendinant teisės aktuose numatytą pareigą darbdaviams užtikrinti, kad jų darbuotojai, vairuojantys įmonių, įstaigų, organizacijų transporto priemones, prieš išvykdami į reisą būtų tikrinami dėl neblaivumo.

Švietimo ir mokslo ministerija mokyklinius autobusus perka ir perduoda savivaldybėms nuo 2000 metų. Per tą laiką iš viso nupirktas 691 mokyklinis autobusas. Dalis autobusų skirti mokiniams, kurie turi specialiųjų ugdymosi poreikių ir nepajėgia patys atvykti į bendrojo ugdymo mokyklą, pavežti.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis